hw
recenze
Huawei Watch Fit 3

Huawei Watch Fit 3 - recenze
Huawei Watch Fit 3 - recenze
08:40, 27.05.2024

Ľudská rasa vykráda samú seba už od svojho prvého vyplavenia na breh, čo pre vás nie je samozrejme žiadnou šokujúcou novinkou. To, čo v étery zaznie a pokojne to môže byť ošetrené akýmkoľvek duševným vlastníctvom a patentom, automaticky preberá niekto ďalší a ten istý človek si v hlave súbežne vytvára čo najideálnejší konštrukt jasného parazitovania s cieľom prežiť, presadiť sa, ohúriť a podobne. Ciele sú rôzne, ale idea ostáva nemenná. Niekedy je však kopírovanie nápadov iných, čo je veta už sama o sebe dosť zavádzajúca, v konkrétnom prípade tak do očí bijúce, že to so sebou nutne prináša silnú vlnu vášní. Keď som sa pred časom zúčastnil novinárskeho odhalenia novej verzie cenovo dostupných smart hodiniek Watch Fit od spoločnosti Huawei, už pri letmom prezretí dizajnu samotného, som dostal chuť zahryznúť si do šťavnatého jabĺčka. V tomto konkrétnom prípade jednoducho dizajnéri z Huawei obkreslili Apple Watch Ultra s tým rozdielom, že uhol hrotu svojej ceruzky naklonili inak než ich kolegovia z USA a do výsledného šasi natlačili svoju vlastnú technológiu. Na rozdiel od konkurencie, však ich výsledný produkt stojí len 160 Euro a cez to všetko sa svojou paletou funkcií, minimálne pri prezretí PR letáku, nemá dôvod vyložene hanbiť. Aká je však realita žitia s Watch Fit 3 po mesiaci testovania?

Treba si ujasniť priority

Klik pro zvětšení (Huawei Watch Fit 3 - recenze)

Klik pro zvětšení (Huawei Watch Fit 3 - recenze)

Klik pro zvětšení (Huawei Watch Fit 3 - recenze)

Asi vás nijako neprekvapí informácia, že pri spomínanej cenovke nemôže byť ponuka monitorovacích schopností Huawei Watch Fit 3 zrovnateľná s akýmkoľvek zariadením vo vyššej triede nositeľnej elektroniky. Tých pozitívnych výhod, nad ktorými bdie hlavne idea nepriplácať si za niečo, čo v praxi aj tak nevyužijem, je tu však dostatok na to, aby ste o predmetnú novinku mohli prejaviť záujem. Začnime tým, pre niekoho, problematickým dizajnom. Watch Fit 3 sú smart hodinkami v unisex prevedení, ktoré sa na našom trhu predávajú v niekoľkých farebných kombináciách a to v rámci šasi a samotných remienkov - mne sa do rúk dostala celkovo sympatická verzia Active Moon White. Keď už spomínam remienky, tak vo väčšine modelov Watch Fit 3 prichádza výrobca s vlastným patentom ich upínania, kde stačí len stlačiť spínač na spodnej strane tela hodiniek a remienok odpadne lusknutím prsta. Tvorcovia celkový dizajn opisujú ako výsledok chuti priniesť na trh módne vyzerajúci produkt plný elegantných línií. Čo sa týka tej elegancie a hladkosti línií, tak s nimi maximálne súhlasím. Kovové telo vyrobené z hliníku pôsobí čistým a súčasne moderným dojmom zatiaľ čo výrazná červená korunka v pravom hornom rohu zvádza človeka k tomu, aby okamžite interagoval - vaša obsesia s bezcieľnym krútením čohokoľvek tak môže naplno prepuknúť. Tou najhlavnejšou hviezdou vizuálu je však pochopiteľne 1,82 palcov veľký AMOLED displej so zaoblenými okrajmi, ktorý vám vďaka svojmu maximálnemu jasu 1 500 nitov dokáže podať akékoľvek informácie aj pri nápore ostrých slnečných lúčov. Práve takto výraznú svietivosť dnes môžeme pozorovať ako štandard v oveľa drahších hodinkách, čo je rozhodne hodnotný benefit. Obrazovka ponúka rozlíšenie 480 x 408 pxl pri jemnosti 347 ppi a 60 Hz obnovovacej frekvencii.

Sú menšie než hodinky zo zelovocu

Klik pro zvětšení (Huawei Watch Fit 3 - recenze)

Áno, aj keď Watch Fit 3 svojím tvarom pripomínajú smart hodinky od Apple, vo výsledku sú oveľa menšie, majú o niečo ostrejšie hrany a bez remienku vážia len dvadsaťšesť gramov. Pomocou spomínanej korunky dokáže užívateľ jednoducho vstupovať do ich intuitívneho rozhrania a v kombinácii s presne snímanými dotykmi na obrazovke zadávať všetko potrebné. Korunka poskytuje prijemnú haptickú odozvu, čím sa spúšťa už mnou vyššie spomínaný nábeh na bezdôvodnú interakciu s ňou a systém dokonca zvláda identifikovať rýchlosť jej krútenia. Bonusom je dostačujúca certifikácia odolnosti voči vode (5 ATM), vďaka ktorej môžete produkt pokojne zobrať aj do bazéna alebo pod sprchu. Je zaujímavé, že aj keď sa v prípade obrazovky jedná o AMOLED panel, absentuje tu možnosť aktivácie funkcie Always-On. Huawei tento nedostatok koriguje obrovským množstvom rôznorodých ciferníkov s rozličným dopadom na vybíjanie vstavanej batérie, takže by som to zase ako nejaký zásadný problém nevnímal, špeciálne ak si uvedomíte, ako dlho vlastne Watch Fit 3 vydržia na jedno nabitie - batéria s kapacitou 400 mAh vám pri bežnom spôsobe používania dá necelých osem dní výdrže s tým, že tankovanie energie z nuly do sto percent trvá sotva hodinku. Rovnako tak nevidím ako zásadné negatívum absenciu funkcie NFC, keďže by ste u nás aj tak s Huawei hodinkami nemohli vykonávať bezkontaktné platby tradičným spôsobom, čo je oveľa komplikovanejší problém a netkvie len v absencii samotného NFC - v mobiloch Huawei je bezkontaktná platba riešená cez službu Curve. Na margo batérie treba ešte dodať, že dĺžka jej výdrže stojí a padá na aktivácii hlavných monitorovacích funkcií v oblasti zdravia a preto ak sa necháte nonstop hodinkami kontrolovať, či už funkciou merania okysličenia krvi alebo srdcovej ozvy, mnou udávaných osem dní sa skráti zhruba na šesť.

Ako intenzívne sa mi potí zadok?

Klik pro zvětšení (Huawei Watch Fit 3 - recenze)

Klik pro zvětšení (Huawei Watch Fit 3 - recenze)

Klik pro zvětšení (Huawei Watch Fit 3 - recenze)

Poďme na tie snímače a s nimi spojené možnosti merania tých našich športových dušičiek. Predne sa musím posťažovať. Huawei do nás na novinárskych eventoch opakovane tlačí informáciu o tom, ako s vami máme komunikovať ich rekordný počet športových režimov, ktoré tie či iné hodinky zvládajú monitorovať a potom v nich začnete hľadať to svoje obľúbené a zistíte, že to tam vlastne nie je. Márne som ja krútil kolieskom až na samotné dno, v zozname som nenašiel položku o Americkom futbale, ale zato tam bolo ragby a eSport. Dajme teraz bezzubých Angličanov s tankistickými čapičkami na hlavách bokom a poďme sa pozrieť na ten elektronický šport. Sotva mňa, pôvodne rýdzo videoherného redaktora, môže niekto upodozrievať z nenávisti voči interaktívnej kultúre, každopádne, ani po mesiaci testovania Watch Fit 3 som neprišiel na to, aký význam má zaznamenávanie aktivity pri sedení na zadku a kmitaní zápästím. Výrobca aj v tomto prípade jednoducho využíva zber dát na vylepšovanie celkového portfólia svojich monitorovacích náramkov a v duchu pokroku mu to nemôže mať asi nikto za zlé. Dajme však hry bokom a poďme na to podstatnejšie. Vyznávači behania môžu byť vlastníctvom Watch Fit 3 určite potešený, keďže si pre nich Huawei, špeciálne vďaka presnému GNSS čipu, pripravil o kúsok komplexnejšie monitorovanie ich bežeckých trás a navyše v rámci ekosystému, im súčasne umožnil svoje vyšliapané cestičky zdieľať s priateľmi. V aplikácii Stay Fit máte k dispozícii rady od osobného trénera a celkom slušne fungujúcu databázu jedál z päťdesiatich krajín sveta na to, aby ste svoj príjem a výdaj mohli odteraz zaznamenávať oveľa presnejšie - nie, smažený syr v žemli s tatárskou omáčkou a ani iné lokálne prasačiny tam nenájdete. Pochopiteľne, Stay Fit nie je len výhradnou prednosťou nového fitnes náramku, ale predmetnú aplikáciu nájdete aj v ďalších zariadeniach od čínskeho výrobcu.

Infarkt na ceste, urýchlene sa odoberte do najbližšej ozdravovne

Klik pro zvětšení (Huawei Watch Fit 3 - recenze)

Klik pro zvětšení (Huawei Watch Fit 3 - recenze)

Klik pro zvětšení (Huawei Watch Fit 3 - recenze)

Na tele hodiniek sa nachádza výstup pre reproduktor a jeho hlasitosť je tak intenzívna, že pri prvom vypočutí hlásenia o mojom progrese sedenia za počítačom mi doslova poskočilo srdce. Skutočne, ak ste doteraz mali problém počas svojich fyzických aktivít rozpoznať, čo že to tie hodinky tam niekde pri vašom spotenom tele vlastne bľabocú, tak s Watch Fit 3 sa situácia razantne mení a výsledky vášho tréningu bude počuť aj nejeden vzdialený spoluobčan. Ohľadom ponuky merania zdravia som už čo to naznačil vyššie, každopádne, tento fitnes produkt zabalený do moderného a súčasne elegantného tela hodiniek, zvláda zaznamenávať štatistiky o tepe vášho srdiečka, výšky stresu, okysličení krvi a priebehu spánku. Musím povedať, že záznam o strese asi najpresnejšie korešpondoval s výsledkami dvoch smart prsteňov ktoré pravidelne nosím a rovnako tak schopnosť hodiniek podať korektnú správu o spánku, hodnotím nadpriemerne - môžeme hovoriť o zrovnateľných dátach aké lezú z oveľa drahších hodiniek od identického výrobcu a to teraz nemám namysli modelový rad Watch GT, ale ešte prémiovejšie produkty. S týmito hodinkami v hodnote 160 Euro môžete dokonca realizovať aj telefonáty, ktorých technická kvalita je na vysokej úrovni a to nás zase vracia oblúkom k tomu šialene predimenzovanému reproduktoru. Suma sumárom, vo mne testovacia vzorka zanechala maximálne pozitívne emócie a som nesmierne rád, že Huawei svoj rok čo rok vycibrenejší balíček funkcií z prémiovej triedy nositeľnej elektroniky neváha prenášať aj na lacnejšie zariadenia.

Vynikajúci kus hardvéru s elegantným vzhľadom, prémiovými funkciami a vysokou výdržou batérie

Klik pro zvětšení (Huawei Watch Fit 3 - recenze)

Klik pro zvětšení (Huawei Watch Fit 3 - recenze)

Klik pro zvětšení (Huawei Watch Fit 3 - recenze)



Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti Huawei

Klik pro zvětšení (Huawei Watch Fit 3 - recenze)


CGwillWin