hw
Huawei Watch D2: Smart hodinky, ktoré prinášajú revolučné meranie tlaku

Huawei Watch D2: Smart hodinky, ktoré prinášajú revolučné meranie tlaku
13:10, 27.09.2024

Spoločnosť Huawei minulý týždeň v Barcelone predstavila niekoľko dlho očakávaných noviniek. Jednou z nich sú smart hodinky Huawei Watch D2, prvé lekársky certifikované zariadenie, ktoré 24 hodín denne monitoruje krvný tlak.

Predstavenie smart hodiniek Huawei Watch D2 prinieslo prelomovú inováciu medzi smart hodinkami, keďže ide o prvé zariadenie so zabudovaným systémom ambulantného merania krvného tlaku na zápästí. Hodinky sú tiež vybavené systémom Huawei TruSense na rýchlejšie a presnejšie výsledky merania.

Podľa prieskumu zdravia Huawei 2023 je krvný tlak zdravotným ukazovateľom, ktorý Európanov zaujíma najviac. Okrem toho polovica respondentov priznala, že nie je spokojná so svojím zdravím. Na druhej strane 88 % používateľov uviedlo, že funkcie v smart zariadeniach určených na monitorovanie zdravia zlepšili ich fyzickú kondíciu. To ukazuje, akú dôležitú úlohu zohrávajú smart zariadenia v každodennom živote a ako môžu pomôcť zlepšiť zdravie používateľov.

Personalizované a predovšetkým celodenné meranie

Ambulantné meranie krvného tlaku (ABPM) sa odporúča ako jeden zo spôsobov merania krvného tlaku na diagnostiku hypertenzie a následne na jej monitorovanie a liečbu. Nové hodinky Huawei Watch D2 merajú krvný tlak v pravidelných intervaloch počas dňa a počas všetkých bežných činností vrátane spánku. Informácie získané z meraní tak poskytujú presnejší obraz o zmenách a vzoroch krvného tlaku.

Hodinky Huawei Watch D2 navyše využívajú pokročilé softvérové algoritmy, ktoré integrujú zdravotné údaje používateľa nielen z meraní krvného tlaku, ale aj z údajov o spánku a cvičení. Tieto pokročilé analýzy prinášajú presnejšie výsledky meraní, vďaka čomu predstavujú skutočný prelom v oblasti osobného monitorovania zdravia. Ich nespornou výhodou je, že máte svoje údaje vždy plne pod kontrolou - kým zdravotnícke zariadenia často nezdieľajú výsledky s pacientmi, s hodinkami Huawei Watch D2 môžete svoj zdravotný stav sledovať v reálnom čase a kedykoľvek, čím získate väčší pokoj a istotu.

Hoci sú hodinky certifikovaným zdravotníckym zariadením a plnia rovnakú funkciu ako akékoľvek iné zdravotnícke zariadenie určené na meranie krvného tlaku, na hodinkách nikde nenájdete manžetu na ruku, žiadnu krabičku na pás ani hadičku na telo. S hodinkami Huawei Watch D2 je presné meranie krvného tlaku také jednoduché a spoľahlivé, ako aj štýlové.

Odborné meranie krvného tlaku 24 hodín denne

Prístroj je vybavený vysoko presným tlakovým snímačom, miniatúrnou pumpou a nafukovacím vzduchovým vankúšom, ktorý poskytuje presné údaje o tlaku. Prístroj meria analýzu EKG beat-by-beat, monitorovanie kyslíka v krvi (SpO2), srdcovú frekvenciu, úroveň stresu a teplotu pokožky, čím používateľom poskytuje komplexnú správu zdravia, ktorá pomáha včas odhaliť potenciálne zdravotné problémy a uľahčuje následné lekárske odporúčania. Huawei Watch D2 umožňujú inovatívne 24-hodinové monitorovanie krvného tlaku na zápästí, ktoré využíva vzduchový vankúš, ktorý sa nafukuje a vykonáva merania v pravidelných intervaloch.

Používatelia môžu jednoducho zmerať 9 ukazovateľov, na základe ktorých si môžu vygenerovať zdravotnú správu. Tým sa identifikujú potenciálne zdravotné riziká. Medzi tieto ukazovatele patria: srdcová frekvencia, krvný tlak, kyslík v krvi (SpO2), stres, teplota pokožky, EKG, elasticita ciev, kontrola dýchania a vedomie spánku. Tieto ukazovatele môže používateľ skontrolovať v priebehu jednej minúty, na rozdiel od tradičných zdravotníckych pomôcok, ktoré si na takýto prehľad zvyčajne vyžadujú nosenie minimálne cez noc.

Huawei Watch D2 sú prvé smart hodinky s funkciou analýzy krvného tlaku Health Overview. Tá poskytuje viac ako 80 cvičebných režimov a úloh týkajúcich sa cvičenia, stravy, spánku, hmotnosti a stresu, aby pomohla používateľovi vytvoriť zdravé životné návyky, ktoré podporujú reguláciu krvného tlaku. Komplexnú správu zdravia doplní aj monitorovanie spánku pomocou funkcie Huawei TruSense, ktorá presne identifikuje hlboký a ľahký spánok, REM, prebudenie a krátke zdriemnutie. Vďaka nepretržitému monitorovaniu môžu vysoko rizikoví používatelia dostávať následné personalizované rady od odborníkov.

Ľahkosť, pohodlie a jednoduchosť

Hoci zariadenie plní rovnakú funkciu ako zdravotnícke zariadenie, môžete s ním cvičiť a spať rovnako ako s inými smart hodinkami. Hodinky Huawei Watch D2 sú kompaktné a ľahké, čo používateľom umožňuje nosiť ich nepretržite a tak priebežne spravovať a monitorovať svoj zdravotný stav.

Hodinky majú 1,82-palcový displej s novým farebným používateľským rozhraním a 2,5D plávajúcim dizajnom. V porovnaní s tradičnými zariadeniami na meranie krvného tlaku majú hodinky Huawei Watch D2 približne 1/5 ich šírky, 1/25 ich objemu a 1/26 ich hmotnosti. Mimoriadne úzky airbag meria len 26,5 mm.

Hodinky sú k dispozícii v dvoch farbách: čiernej a zlatej. Dodávajú sa buď s remienkom z flouroelastoméru s mäkkou gumou, ktorý je odolný voči potu a šetrný k pokožke, alebo sú k dispozícii aj s elegantným krémovým koženým remienkom. Používateľ si tak môže vybrať, či uprednostní remienok na pohodlné celodenné nosenie, alebo či dá prednosť štýlovejšiemu vzhľadu. Dĺžky remienkov sú k dispozícii v menších aj väčších veľkostiach, od 130 mm do 210 mm, a sú tak vhodné pre mužov aj ženy.

Hodinky Huawei Watch D2 sú kompatibilné so systémami iOS aj Android, čo umožňuje jednoduchšie používanie a prístup k zdravotným funkciám pre širšiu skupinu používateľov.

Huawei Watch D2 sú v predaji na Slovensku u vybraných maloobchodných predajcov, odporúčaná cena štartuje na 399 eur. V rámci uvádzacej akcie získate pri kúpe smart hodiniek Watch D2 bezdrôtové slúchadlá Huawei FreeBuds 5i ako bonus.


DALŠÍ

CGwillWin