Madden 25 chce napravovať krivdy minulosti, čo nové vlastne ponúkne?

Madden 25 chce napravovať krivdy minulosti, čo nové vlastne ponúkne?
12:17, 25.07.2024

Aktuálne sa herný fanúšikovia amerického futbalu tešia predovšetkým z nečakanej kvality čerstvo vydaného návratu univerzitnej súťaže (odporúčam vám našu komplexnú recenziu na EA Sports College Football 25), čo však neznamená, že EA odignoruje blížiace sa zahájenie novej NFL sezóny. Séria Madden totižto neplánuje žiadnu prestávku a ročník 25 príde na herné mašiny už budúci mesiac, presne 16. 8. 2024. Čo však prinesie?

Posledné ročníky Maddenu by sa súhrnne dali nazvať ako jedno veľké sklamanie skalných milovníkov simulovaného amerického futbalu, cez to všetko, že z každého roku by bolo možné vytiahnuť konkrétne zlepšenia a istú mieru pokroku. Maddenu však ešte do minulého roku jasne chýbala zábavná duša starších dielov, čo sa bude snažiť napraviť práve blížiaca sa novinka. Pred pár dňami nám EA vypustila von prvý gameplay trailer so súhrnom noviniek a tentokrát je jasné, že kvalita College Footballu bude mať presah aj do nového Maddenu.

Poďme teraz na moment veriť slovám predstaviteľov EA. Podľa ich tvrdení nás totižto čaká ešte väčšia úroveň slobody v rámci interakcie medzi loptou a rukami hráčov, nech už je reč o prihrávkach, ich zachytávaní alebo nečakaných strát. Rovnako tak sa máme pripraviť na oveľa komplexnejší spôsob pohybu športovcov bežiacich s loptou, či už v zmysle uhýbania, manévrovania alebo iného spôsobu kľučkovania po trávniku. Plynulosť celkovo dozná zásadných zmien, či už pri útoku alebo obrane a ak ste fanúšikov reálnej NFL, tentokrát by tá bariéra medzi skutočnosťou a hernou simuláciou mala byť ešte výraznejšie zotretá.

Ďalšou obmenou prejde aj hĺbka jednotlivých franšízových modusov, ostatne EA v tomto smere presvedčila k návratu do vývojárskeho tímu skúseného veterána Josha Loomana, ktorý by sa mal postarať o istú formu "napravovania reputácie celej série". Samozrejmosťou je dosiahnutie vyššie vizuálnej kvality a to vrátane špecifických rituálov a pohybov QB pred rozohrávkou a eliminácia technických lapsusov. Uvidíme už čoskoro, čo všetko s uvedených sľubov skutočne bude v hre prítomné a hlavne, či sa Maddenu podarí skutočne objaviť svoju dávno stratenú dušičku.


DALŠÍ

CGwillWin