hw
report
Huawei mi naservíroval svoj tapas

Huawei mi naservíroval svoj tapas
Huawei mi naservíroval svoj tapas
09:20, 21.09.2024

Aj v súčasnej modernej a v istom ohľade uponáhľanej dobe, ktorú definuje trend okamžitého konzumu, ideálne priamo z pohodlia domova, existujú stále veci ktoré treba zažiť na vlastnej koži. Dennodenne sa mi mailová schránka plní tlačovými správami ohľadom oznamovania technologických noviniek zo všetkých kútov sveta a neraz preto nadobudnem pocitu, že už vlastne nemusím chodiť do terénu aby som pochopil zámer toho či onoho produktu a stačí len ak mi ho niekto zašle na test. Z časti je to určite pravda, avšak existujú situácie, kedy je prosto lepšie oprášiť, metaforicky povedané, sedemmíľové topánky a ísť sa pozrieť priamo na miesto činu – nasať tú atmosféru okamžiku a porozprávať sa z očí do očí s kompetentnými osobami. Na pozvanie spoločnosti Huawei som sa preto nedávno dostavil na ich oficiálne hardvérové hody konajúce sa v Barcelone a už krátko po prílete do druhého najväčšieho mesta Španielska, som pochopil, že nie je tapas ako tapas.

Hardvérové pochúťky z Katalánska

Klik pro zvětšení (Huawei mi naservíroval svoj tapas)

Čínsky gigant Huawei si do poslednej tretiny aktuálneho roka nachystal niekoľko vyložene šťavnatých noviniek a v duchu spomínaného a ikonického prvku španielskej kuchyne, nám naservíroval niekoľko hardvérových pochúťok rozmanitej chuti. Dobre, dajme tie kulinárske spodobnenia na moment bokom. Asi ste už pochopili, že tentokrát bude reč o nositeľnej elektronike, s ktorou uvedený výrobca opakovane a právom slávy úspech nie len doma, ale aj v zahraničí. Modelový rad hodiniek Watch GT dostal novú generáciu a tá je opäť rozdelená do viacerých veľkostných a genderovo rozlíšených verzií – v čase keď čítate tento text, je už vonku aj moja recenzia na klasické Watch GT 5, preto ak hľadáte cenovo dostupné, elegantné a presnými senzormi vybavené hodinky, rozhodne by ste si mali kliknúť na onen review. Každopádne, ako som si tak v duchu katalánskej pohostinnosti prezeral jednotlivé novinky, zo všetkých najviac sa mi do srdiečka votrela druhá generácia unikátnych Watch D.

Klik pro zvětšení (Huawei mi naservíroval svoj tapas)

Ak si spomínate na môj dnes už niekoľko rokov starý test tohto hybridu medzi smartwatch a regulárnym medicínskym zariadením určeným na meranie krvného tlaku, tak v závere textu som písal o veľkých očakávaniach v súvislosti s prípadným nasledovníkom. O to viac sa moje oči rozžiarili, keď Huawei, mimochodom za nadšeného potlesku, ukázal prstom na druhú generáciu. Stál som tam, držiac v ruke fotoaparát a ešte než ovácie ustali, som si v hlave položil otázku; bude čistenie týchto hodiniek rovnako tak zložité ako v minulej generácii? Na samotnú odpoveď si budete musieť tentokrát počkať až do publikácie mnou pripravovanej recenzie, každopádne, predmetné a konceptom v rámci porovnaní s konkurenciou stále absolútne jedinečné hodinky doznali už na prvú dobrú veľký počet zmien. Letmo spomeniem oveľa elegantnejší dizajn doplnený o intuitívne ovládanie pomocou otočnej korunky, zmenšenie váhy, navýšenie komfortu a hlavne ešte o kus presnejšie meranie tlaku pomocou nafukovacej manžety. Už sa nemôžem dočkať až vám poviem viac priamo po dokončení testu. A pre koho je niečo takéto vôbec určené? Pre ľudí s problematickým zdravotným stavom súvisiacim s kolísavým krvným tlakom, pre športovcov túžiacich kdekoľvek po detailnej a ambulantne presnej správe stavu svojho tela a samozrejme nezabúdajme ani na rovnako početnú skupinu poctivých hypochondrov. Huawei Watch D2 dostali certifikát regulárnej zdravotníckej pomôcky v rôznych krajinách nášho sveta, vrátane Českej republiky, a ďalšie pečiatky sú už na ceste.

Klik pro zvětšení (Huawei mi naservíroval svoj tapas)

Posledným tapas chodom v rámci Huawei eventu v krajine, ktorá si geograficky povedané, umýva nohy v atlantickom oceáne, bol prémiový tablet MatePad Pro – aby som bol fakticky presný, tak plachtu strhli aj z MatePad 12 X, ale o tom vám ešte poreferujem viac v samostatnom článku. Výrobca v prípade Pro verzie cieli predovšetkým na kreatívne zmýšľajúcich konzumentov pre ktorých je prirodzený ťah ruky viac než fádne scrollovanie obrazovky. Sotva päť milimetrov hrubé, ale cez to všetko konštrukčne pevné šasi tabletu je osadené OLED obrazovkou s priam šialenou výškou svietivosti (2 000 nitov) a čo je ešte dôležitejšie, tak povrch displeja nevrhá žiadne nepríjemné odlesky. Tablet samotný bude možné pochopiteľne spojiť s obalom, respektíve fyzickou klávesnicou a dotykovým perom. Práve u toho pera by som sa rád pozastavil s jednou technickou poznámkou. Huawei pri ňom konkrétne posúva hranice snímania tlaku na 16 384, čo je o štyri tisíc bodov viac než mala predchádzajúca generácia.

Klik pro zvětšení (Huawei mi naservíroval svoj tapas)

Tie tri dni strávené v meste módy, vášnivých siesta leňochov a výborného jedla vo mne práve aj v spojitosti s novinkami od Huawei zanechali vyložene pozitívne vibrácie. Skutočnosť, že Huawei to s reálnym vývojom nositeľnej elektroniky myslí smrteľne vážne a cez to všetko stíha svojim, po technologickej stránke stále jedinečným, produktom vdýchnuť dušu elegancie, je zrejmé. Ja už len dúfam, že na tejto pokrokovej ceste zotrvajú čo najdlhšie.



CGwillWin