hw
recenze
Logitech G900 Chaos Spectrum: luxus alebo predražená hračka?

Logitech G900 Chaos Spectrum: luxus alebo predražená hračka? - recenze
Logitech G900 Chaos Spectrum: luxus alebo predražená hračka? - recenze
07:30, 04.04.2016

Aj keď sám nepatrím medzi stopercentných hráčov v rámci kategórie stolných počítačov, stále som človek schopný doceniť dobre odvedenú prácu aj v tomto segmente a rád si zahrám s tým najlepším vybavením, ktoré je možné v súčasnosti dotiahnuť domov. Ten, kto ma pozná ako zarytého konzolistu, sa teraz bude musieť párkrát prežehnať a hodiť hrsť soli za rameno, keďže som sa rozhodol, že strčím prst rovno do profesionálneho sveta herných myší a ešte sa pri tom budem môcť tváriť dôležito. Spoločnosť Logitech patrí v súčasnosti, v rámci progresu herných periférií, za totálnu špičku a na toto tvrdenie rozhodne nemusím absolvovať cestu okolo sveta. Ich vývoj hardware zariadení je už roky slávny aj medzi vyznávačmi eSport sekcie a v súvislosti s cieľom vytvoriť niečo, čo docení ako skutočný profesionál tak aj bežný konzument, sa rozhodli vytesať z kusu poddajnej elektroniky niečo, čo tu v rámci herných myší chýbalo. Výsledok ich dlhoročného snaženia je aktuálna novinka na trhu G900 Chaos Spectrum.

Poznáte to, ste na súťaži o jeden milión dolárov a vaša myš vyzerá ako nositeľ moru.

Klik pro zvětšení (Logitech G900 Chaos Spectrum: luxus alebo predražená hračka? - recenze)

Nebudem vám tu delegovať všetky tie špecifikácie a údaje v binárnom kóde, ktorým vás v dostatočnej miere určite zahrnie predajca tejto myšky, ktorý si na podobných promo vetách zakladá už z princípu. Len jemne zhrniem výsledok môjho pátrania v rámci internetu, ktoré práve vďaka reklame trvalo menej než zovretie vody na pikolo. Myš Chaos Spectrum je vybavená tým najlepším optickým senzorom súčasnosti, ktorý eliminuje akékoľvek dopady latencie na prípadné reakcie hráča pri hraní a to ako na amatérskej tak na profesionálnej úrovni. Snaha vývojárov cielila na prepojenie funkčnosti týchto dvoch "zákazníkov", kde jeden nutne potrebuje počas súťaží to najlepšie pod rukou pri snahe vyšplhať na rebríček úspešnosti a ten druhý si pri relaxe s hrou nechce kaziť akýkoľvek zážitok. Je jedno, kde obaja hrajú, je jedno, na akom povrchu behajú s touto myšou. Vďaka komplexnej software aplikácii si obaja môžu podrobne určiť špecifikácie presnosti snímania pohybu ruky v závislosti na povrchu a rýchlosti. Je to len na nich a je to samozrejme v prvom rade na vás, ak sa rozhodnete investovať nemalý peniaz pri kúpe G900.

...za kvalitu sa hold platí...

Klik pro zvětšení (Logitech G900 Chaos Spectrum: luxus alebo predražená hračka? - recenze)

Nech už sa k tomu staviate akokoľvek, kvalitné veci vždy stoja nejaký ten groš naviac a nie každý je to ochotný akceptovať. Než sa ale definitívne rozhodnete, či chcete to najlepšie v segmente herných myší súčasnosti, treba si položiť zopár otázok a na ne vám možno odpovie aj nasledujúci text. Logitech pri vývoji G900 dbal na odľahčené materiály, ktoré by zároveň poskytovali dostatočnú odolnosť pri vyššej záťaži. Je jasné, že za nejaký ten víkend v eSport lige sa môže rozlámať aj titanová vzpera na posteli, ale keďže G900 je zároveň z časti modulárna, výsledok vyžadoval znížiť hmotnosť na minimum a zachovať konštrukčnú pevnosť. Toto sa z môjho pohľadu podarilo splniť, keďže už pri prvom uchopení som mal pocit ako keď malé decko rozbalí model luxusného vozidla a chystá sa ho nekompromisne pritlačiť ku kuchynskému kobercu. Nebudem tu opisovať dizajn. Ten je akousi premisou práve medzi závodným autom a pavúkom s veľkým zadkom a sústredím sa skôr na úžasnú kvalitu matného povrchu. Ten aj po dlhom testovaní ostal maximálne čistý a bez stôp po nevyhnutnom pote. Jednoduchosť rozmiestnenia aktívnych tlačidiel (myš je ako som spomenul modulárna a tak umožňuje funkčnosť aj pre ľavákov) mi tak okamžite padla do prstov.

Výrobca deklaruje 32 hodín výdrže batérie na jedno nabitie.

Klik pro zvětšení (Logitech G900 Chaos Spectrum: luxus alebo predražená hračka? - recenze)

Poďme na aspekt, ktorým sa Logtitech oháňa v rámci reklamy asi najviac. Prvá skutočná bezdrôtová myš, s ktorou bude spokojná aj eSport sekcia. Doteraz bolo viac či menej pravidlom, že najlepšia odozva a spoľahlivosť v rámci hernej myši spočíva v kábli. G900 búra tento mýtus ale nezavrhuje ani náhodou klasiku. Preto v balení nájdete aj kvalitne spracovaný kábel, cez ktorý si hráč môže G900 nabiť a pri stopercentnom stave batérie by mu za vypnutého podsvietenia mala myška vydržať až 32 hodín (pri zapnutej diskotéke je to jeden celý deň!). Teda dostatok času na odohranie náročného víkendu a to ako v športovom drese alebo len tak v trenírkach a špinavom tričku. Tento údaj môžem skutočne potvrdiť a plus mínus s nejakou tou minútkou sa s G900 môžete v rámci výdrže batérie potešiť v bezstarostnom kruhu hráčov. Na jej tele sa nachádza až 11 tlačidiel, ktoré umožňujú užívateľské programovanie podľa vašej chuti. Všetko sa nesie cez už spomínaný software, cez ktorý si nastavíte v rámci jednoduchých úkonov každý parameter zvlášť a ešte vám ostane chuť a energia na vybranie tej najlepšej z 16,8 milióna farieb, ktoré môžu zdobiť váš hardware klenot.

Nenachádzam chyby, táto myš je skvost v každom ohľade.

Klik pro zvětšení (Logitech G900 Chaos Spectrum: luxus alebo predražená hračka? - recenze)

Jedna vec je testovať myš pri prezeraní reklám na krmivo pre psov a iná je ju poriadne zaťažiť hrami. Keďže som už starší ročník a nočník mám tesne pri posteli tak, aby som si večer stihol uľaviť bez dodatočnej spovede u svojho psychiatra, zobral som našu G900 na krátky test za mojím mladším bratom. Ten aktívne hráva Counter-Strike a tak mi ju ochotne zobral na krátky výlet do sveta, kde ja už dnes nemám čo pohľadávať. Úpenlivo som sledoval ako ladne náš objekt recenzie lieta hore dole po drevenom stole, ako sa zvuky tlačidiel s mechanickým záverom miešajú s horlivými nadávkami a pri záverečnej hodnotiacej formulke padajú z jeho úst samé superlatívy. Logitech G900 Chaos Spectrum patrí v súčasnosti medzi to najlepšie, čo si môžete dopriať zo sveta herných myší a aj keď jeho cena cca 180€ nemusí každému byť po chuti, v tomto bode plne chápem jej opodstatnenie. Stačí si pozrieť napríklad video nižšie, ktoré mapuje jej vývoj a dôkaz o komplexnosti výsledného produktu. Aj pre konzolového hráča, ktorý si na PC zapína hry naozaj sporadicky, je kvalita tohto produktu okamžite badateľná a pri hlbšej analýze vám kúpu Logitech G900 Chaos Spectrum musím viac ako odporúčať. Berte ju ako investíciu do šperku.

Za poskytnutie produktu na recenziu ďakujeme spoločnosti Logitech

Klik pro zvětšení (Logitech G900 Chaos Spectrum: luxus alebo predražená hračka? - recenze)


CGwillWin