speciál
Na co se těšíme - červen

Na co se těšíme - červen
Na co se těšíme - červen
09:29, 30.05.2016

Květnová nadílka her je úspěšně za námi. Nemohu si odpustit vzpomínku na cestu kolem světa s Nathanem Drakem, která opravdu stála za to, i když The Last of Us bylo asi neopakovatelné. Druhá má vzpomínka se týká cesty na Mars a snad až do samotných pekel všech démonů, tedy návrat legendární FPS DOOM. Ta hra fakt nic neřeší a nehraje si na nějaký zbytečný balast, prostě si vezmete brokovnici a běžíte. No a to květen čeká ještě jeden vrchol, v podobě vydání druhého rozšíření pro Zaklínače 3: Divoký hon, které nás zavede s Geraltem do nové vinařské oblasti, kde by mohl najít tento neohrožený bojovník možná i svůj domov.

Ale květen nechme již být, a pojďme se podívat na červnovou nadílku her. Snažili jsme se naši pětici her připravit, co nejvíce pestrou, ale zcela logicky některé zajímavé hry se do ní nedostali. Ku příkladu další z počinů borců z Milestone, kteří chtějí získat naši pozornost jedním z nejslavnějších závodníků poslední doby, tedy přichází Valentino Rossi The Game. Nebo se v červnu můžete vydat po malebné Francii v již tradičním cyklistickém simulátoru Tour de France. Ale pochopitelně na nás čeká největší videoherní veletrh - ano po roce tu máme opět E3, na kterém se dozvíme spoustu nových oznámení a datumu vydání, krásných trailerů a tuny informací.


Mirror's Edge: Catalyst
Vychází: 9. června na PS4, Xbox One a PC

Slyšeli jste někdy o Mirror's Edge? Je to možné, protože již téměř před sedmi lety vyšel její první díl, proto by se mohlo zdát, že Catalyst je pokračováním. Nicméně pravda je taková, že jde o takový lehký restart této značky, takže znalosti univerza z prvního dílu nemusí být nutně vaší zbraní. Ve hře se ujmete sympatické free-runnerky Faith s kterou se ocitnete v otevřeném světě City of Glass plném mrakodrapů a potemnělých podzemních tunelů.

Během misí se dozvíte něco z minulosti Faith, resp., to jak se z ní stala Běžkyně a zahájíte v despotickém městě boj proti konglomerátním společnostem. Díky vašim činům otevřete oči celému městu. Krom příběhových misí na vás čeká i několik vedlejších úkolů v podobě doběhnutí co nejrychleji z místa A do místa B nebo hádanky v podobě šplhu na billboard, který následně hacknete a mnoho dalších vychytávek.

Tip jak to dopadne

Dle mého názoru bude Mirror's Edge: Catalysm hodnoceno lehce nadprůměrnými známkami, a to v intervalu 60 – 70 %. Trochu mé obavy tkvi v míře otevřenosti světa, která může působit polovičatě, protože pohyb po mrakodrapech je zcela otevřen, ale na ulici mezi běžné občany se nejspíše nedostanete (anebo jen když budou vývojáři chtít v rámci příběhu). A poslední mé obavy vychází z betaverze, ve které hra vypadala graficky naprosto otřesně a místy trpěla spoustou poklesu freemate apod.


Sherlock Holmes: The Devils Daughter
Vychází: 10. června na PS4, Xbox One a PC

Máte rádi klasické detektivky? A Sherloka Holmse? Tak to vám krom knižních podob a televizního zpracování určitě neunikla informace o tom, že se toto univerzum chystá doplnit další dílo ze světa videoher.

Jako slavný detektiv se vydáte do nejtemnější části Londýna a pokusíte se rozluštit řadu záhad a spletitou síť intrik, kde každé vaše rozhodnutí a čin má za následek spoustu nepředvídatelných událostí. Jde o další z řady pěkných detektivních advetur, která vás nutí k zamyšlení nad každou výpovědí a procvičí vaši pozornost ve výpovědi všech přítomných osob, abyste zjistili šokující odhalení jednotlivých případů.

Tip jak to dopadne

Dle mého názoru bude hra hodnocena velmi nadprůměrně, a to v intervalu 80 – 90 %. Myslím, že u Sherlock Holmes: The Devils Daughter není se čeho obávat, snad jen malého herního obsahu. Nicméně, jak to doopravdy s touto zapeklitou detektivkou si budeme muset ještě pár týdnů počkat.


Tokyo Mirage Sessions
Vychází: 24. června na Nintendo WiiU

Tak jako každý měsíc i tento zahrnujeme do tohoto speciálu jednu pecku ze světa Nintenda. Tokyo Mirage Sessions pochází od uznávaných vývojářů ze studia Atlus, kde si podrobíte monstra a získáte sympatie publika v chytlavém RPG. Duchové, přesněji řečeno Přízraky, kteří na Tokio útoči, si nic netušící objeti stahují do jiných dimenzí, kde z nich vysávají veškerou kreativitu.

A je jen na vás a vašich přátelích, z legendární série Fire Emblem, abyste se postavili těmto Přízrakům a zachránili město. Čekají na vás tuhé tahové souboje a spousta předmětů, které můžete volně kombinovat a tvořit z nich nové zbraně.

Tip jak to dopadne

Tokio Mirage Session bude v naší recenzi nejspíše hodnocen nadprůměrnými čísly, a to v intervalu 80 – 90 %. Jednou z možných výtek je až přespříliš divoké barevné ztvárnění, které nemusí sednout každému. Ale když pomineme tuto obavu, tak si myslím, že je se na co těšit a majitele Nintendo WiiU dostanou další pořádnou porci zábavy.


Lego Star Wars – The Force Awakens

Vychází: 28. června na PC, PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360, Nintendo WiiU a 3DS

Spojení značek Lego a Star Wars může být dobrou kombinací pro kvalitní zábavu. V této nejnovější hře se dočkáte dobrodružství inspirované nejnovějším filmem ze světa Star Wars – Síla se probouzí. Dočkáte se známých okamžiků z tohoto filmu, ale i zcela nových a nečekaných, které se snaží vtipně prohloubit toto univerzum.

Se všemi známými hrdiny se vydáte do lokalit jako Jakku nebo základna Hvězdovrah. Tato akce vám přinese spousty vylepšení, jako například „mutlitstavby“, která mají zásadní vliv na průběh hry. Čekají na vás také pořádně adrenalinové blasterové bitvy, kde se snažíte odrážet útoky s použitím okolí. Pochopitelně nechybí bitvy v arénách nebo ve vesmíru, kde usednete do kokpitu z mnoha letounů, včetně legendární lodi Millennium Falcon.

Tip jak to dopadne

Osobně si myslím, že Lego Star Wars: The Force Awakens bude hodnocena nadmíru dobře, a to v intervalu 80 – 90 %. Jen se trochu obávám opakujících se věcí, které nás po chvíli začnou nudit, ale jinak si myslím, že dostaneme klasickou Lego hru, která bude dobře vyladěná a perfektně hratelná.


The Technomancer
Vychází: 28. června na PC, PS4, Xbox One

A máme tu další výlet na Mars. Tentokráte se na něj podíváme 200 let po jeho kolonizaci. Ujmete se hlavního hrdiny technomanta Zachariah, který se snaží uniknout před tajemnou policií a, a také před ním stojí spousta nečekaných nástrah, jež na něj připravila rudá planeta. Zároveň se však snaíte dosáhnout zasvěcení, aby z vás byl jeden z Technomancerů. Tedy, aby se z vás stal magický válečník oplívající ničivou elektrickou silou posílenou kybernetickými impulzy.

Na cestě po Marsu se střetnete s řadou NPC, která k vám mohou být nakloněni, ale také pochopitelně ne. Hra vám nabídne klasické RPG prvky, které ovlivní váš bojový systém, tvorbu předmětů apod. Dle dosavadních vyjádření se krom hrubé síly nebo elektrickým silám můžete zkusit některé souboje vyhrát pomocí stealth prvku pěkně potichu.

Tip jak to dopadne

Dle mého osobního názoru The Technomancer bude v naší recenzi hodnoceno mírně nadprůměrně, a to v intervalu 75 - 85 %. Důvody pro snižování hodnocení mohou být stereotypní herní obsah, neférový soubojový systém a snad možná i přímočarý příběh, který bude lehce předvídatelný.


Co říct závěrem

Jak je vidět v červnu se máme opravdu na co těšit. Za sebe jsem opravdu zvědav, jestli Mirror's Edge: Catalyst bude vypadat stejně jako betě, protože jestli ano, tak máme zaděláno na jeden z velkých propadáků. A je to celkem škoda, protože DICE umí dělat pěkné hry.

Každopádně máme před námi opět dva měsíce prázdnin, tedy jako každý rok, tyto měsíce patří spíše slevám než zběsilému vydávání nových her, jak na běžícím pásu. Ale samozřejmě některé tituly tvoří výjimku a jimi se budeme zabývat již za měsíc, při červencovém speciálu. Na který titul se těšíte v červnu nejvíce vy?


CGwillWin