Supermassive Games údajně chystají remake Until Dawn

Supermassive Games údajně chystají remake Until Dawn
06:16, 15.02.2022

Celkem nedávno jsme vás informovali o plánech studia Supermassive Games v rámci jejich série The Dark Pictures Anthology. Kromě toho má však studio pracovat na doposud neohlášeném projektu.

O jeho předběžné odhalení se postaral uživatel Twitteru s přezdívkou AccountNGT. Ten má na svém kontě například i oznámení Star Wars Eclipse před oficiálním představením. Tentokrát však tvrdí, že studio pracuje už delší dobu na remaku jejich zatím nejúspěšnějšího projektu Until Dawn, což má prý z několika zdrojů. S ohledem na věrohodné informace ohledně Star Wars, by se tak mohl mít pravdu i nyní, ale je samozřejmě třeba přistupovat k informaci s lehkou obezřetností.

Samozřejmě v dnešní době, kdy se to remaky a remastery jen hemží by nešlo ani tak o nic překvapivého pokud by studio chtělo přivést svoje nejmilejší děťátko do éry nové generace konzolí, ovšem v tomto případě to má malý háček. Původní hra je totiž vydána pod taktovkou Sony a běžela na enginu Decima od Guerrilla Games. Jejich následná hororová série už ale běží na Unreal Engine a Sony bylo vyměněno za Bandai Namco. Tvůrci tak kromě jiného budou muset vyřešit vlastnická práva k původní hře.

Zajímavostí je určitě také absence zmínky o PC verzi. Zdali se případný remake na PC vůbec podívá si tedy budeme muset počkat stejně jako na oficiální oznámení.

Vrátili byste se ke hře v novém kabátku a nebo vám remaky a remastery přijdou jako vyhozené peníze za už jednou dohrané?


DALŠÍ

CGwillWin