Ako je na tom Ukrajinské štúdio Frogwares?

Ako je na tom Ukrajinské štúdio Frogwares?
13:43, 25.03.2022

Známa spoločnosť Frogwares sídliaca z časti na Ukrajine (Kyjev), sa po nejakom čase ozvala aj prostredníctvom svojho tlačového spravodajcu a tak máme konečne možnosť nazrieť do ich interných pochodov. Nasledujúce vyjadrenie je priamo od CEO menom Wael Amr.

Jednoducho povedané, teraz viac ako kedykoľvek predtým potrebujeme udržať štúdio nažive a fungovať čo najlepšie. Od nikoho v tíme sa neočakáva, že bude pracovať, len od tých, ktorí môžu a chcú. Niektorí členovia tímu sa stali dobrovoľníkmi na plný úväzok v rámci humanitárneho úsilia v celej krajine. Iní sa pridali k obranným silám. Zvyšok sa nachádza na rôznych bezpečnejších miestach v zahraničí alebo po celej krajine a ten sa dal k dispozícii v zmysle na práce na diaľku. A všetkých týchto ľudí v tíme samozrejme naďalej platíme. Na tých, ktorí bojujú alebo sa prihlásili ako dobrovoľníci, bude na konci vojny čakať ich miesto v našom tíme. Ale v podstate je to vďaka skupine zamestnancov, ktorí buď utiekli z Ukrajiny do susedných krajín EÚ, a tých, ktorí sa presťahovali do bezpečnejších oblastí, že teraz udržiavajme Frogwares v chode. Sme nezávislé štúdio bez externého financovania, investorov alebo materskej spoločnosti, ktorá by nás držala nad vodou. Takže je to len na nás a vďaka podpore našich hráčov, ktorí chcú hrať naše hry, udržíme štúdio pri živote. A keďže sa táto vojna stále viac a viac vlečie, my a ľudia po celej Ukrajine vidíme, že aj keď sa priamo nezúčastňujú bojov, musia nejako udržať veci v pohybe. Aby sme, keď sa to všetko skončí a príde čas na obnovu a reštart, nezačínali od nuly.

Skutočnosť, že Frogwares skutočne pracuje ďalej deklaruje aj čerstvé vydanie expanzie M For Mystery pre ich posledný projekt Sherlock Holmes: Chapter One. Ide o finálne DLC, ktoré vám do hry implementuje dve hodinky nového obsahu a to za sumu cca 10 Eur. Mimo tejto expanzie Ukrajinci pracujú aj na porte Sherlock Holmes: The Devils’ Daughter pre systém Nintendo Switch. Držíme im palce tak ako aj všetkým ich kolegom z ďalších firiem sídliacich v okupovanej krajine.


DALŠÍ

CGwillWin