Magic: The Gathering se snoubí s Pánem prstenů

Magic: The Gathering se snoubí s Pánem prstenů
23:47, 13.03.2023

A do temnoty tak sváže peněženky a účty fanoušků obou sérií. Ostatně není to poprvé, co by se LOTR dočkal karetní hry. Již v minulosti jsme se několika deskových a karetních pokusů o zhmotnění rozsáhlého univerza J. R. R. Tolkiena dočkali, ale spojení se světoznámou značkou Magic: The Gathering je zcela jistě novinka. Alespoň co se LOTRa týká. MTG již v minulosti pár crossoverů přinesla. Asi nikoho nepřekvapí, že šlo většinou o již zaběhnuté značky jako Stranger Things nebo Walking Dead, ale také Fortnite, Warhammer 40K nebo dokonce Street Fighter.

Klik pro zvětšení (Magic: The Gathering se snoubí s Pánem prstenů)

Nyní chystaná série ze světa čarodějů, elfů a mocně bižuterie ponese název The Lord of the Rings: Tales of Middle-earth a předobjednat v ČR si ji můžete již nyní např. zde a nebo zde. Samotné vydání je plánováno na červen letošního roku a stejně jako klasické MTG i bez CZ lokalizace.

Klik pro zvětšení (Magic: The Gathering se snoubí s Pánem prstenů)

Kromě základní starter kit edice pro dva hráče se samozřejmě dočkáme různých boosterů a speciálních balení, která se nebudou bát vyšplhat i na cenu několika tisíc. Zajímavé je nicméně zpracování karet. Kdo by čekal filmovou podobu hrdinů, šeredně by se zmínil a žasnul nad zpracováním grafiků. Prozatím bylo odhaleno pouze pár karet včetně Gandalfa Šedého a samotného Jednoho prstenu. Oficiální ohlášení a první velká prezentace nicméně proběhne již zítra (14/3/23).

Jak moc se série chytí a jestli se dočkáme případně dalších rozšíření si budeme muset počkat. Nedávno vysílané Prsteny moci od Amazonu údajně znovu zvedly o svět Pána prstenů zájem ať už v tom dobrém či špatném smyslu. V tomto ohledu by se MTG mohlo na případné dojezdu ještě trochu svézt. Otázkou nicméně zůstává, jestli fanoušci nezůstanou u již dříve vydané karetní hry.

Klik pro zvětšení (Magic: The Gathering se snoubí s Pánem prstenů)

Já se tedy už nemohu dočkat.

DALŠÍ

CGwillWin