hw
PlayStation 5 PRO dostane vizuálne príťažlivú Retro edíciu

PlayStation 5 PRO dostane vizuálne príťažlivú Retro edíciu
08:08, 20.09.2024

Okolo nedávno oznámenej a generačne logicky aj očakávanej konzole PlayStation 5 PRO sa strhli pomerne búrlivé vášne na internete a to aj s ohľadom na finálnu cenovku hardvéru samotného. Akokoľvek je určite nutné chápať názor konzumenta, ktorému suma cca 800 Euro príde jednoducho prehnaná, rovnako tak by bolo dobré aby si tá istá skupina začala pomaly ale isto uvedomovať, že hardvér tohto druhu už nikdy lacnejší nebude a to z mnohých logických dôvodov. Tak či onak konzola PlayStation 5 PRO, vrátane štandardu, dostane aj unikátnu retro edíciu vyrobenú pri príležitosti osláv tridsiatich rokov PS.

Bude vyrobených len 12 300 kusov vizuálne unikátnej PlayStation 5, PlayStation 5 PRO, PlayStation Portal remote handheld, DualSense gamepadu a DualSense Edge ovládaču. Oficiálne ceny zatiaľ neboli špecifikované, každopádne Sony plánuje spustiť predobjednávky už tohto mesiaca.

„Na oslavu tohto míľnika, 30. výročia, sme museli vytvoriť niečo, čo by si uctilo históriu a radosť, ktorú nám všetkým PlayStation priniesol,“ povedal Hideaki Nishino, výkonný riaditeľ divízie platformy PlayStation.


DALŠÍ

CGwillWin