hw
recenze
XPG Gammix D20 DDR4

XPG Gammix D20 DDR4 - recenze
XPG Gammix D20 DDR4 - recenze
07:07, 19.06.2021

Gamingovú odnož spoločnosti ADATA, s názvom XPG sme na tomto portáli obracali už niekoľkokrát, prevažne sa to však vždy týkalo periférií, ktoré nás prekvapili najmä výborným pomerom cena - výkon. Tentokrát nám však do redakcie dorazil pár (2x 8GB) DDR4 operačných pamätí s označením Gammix D20 a frekvenciou 3600Mhz. Poďme sa teda pozrieť, čo XPG ponúka na poli PC komponentov.

Klik pro zvětšení (XPG Gammix D20 DDR4 - recenze)

Jednoduchý dizajn vo vašej zostave nič nepokazí, no naopak jej na príťažlivosti ani nepridá. Tentokrát sa nebavíme o akýchsi umeleckých kúskoch žiarivej farby alebo RGB prvkoch. Gammix D20 ide priamočiaro po funkčnosti a nad dizajnom sa zvlášť nepozastavuje, aj keď marketingové oddelnie tieto modely prirovnáva k čiernym prízrakom schopným rýchlo a efektívne poraziť vášho nepriateľa (samozrejme toho proti ktorému momentálne hrajete). Jediným ako tak na oko pútavým prvkom môže byť perforovaný pasívny chladič v strede samotného tela pamäte, ktorý je k dispozícii v čiernej alebo sivej farbe.

Klik pro zvětšení (XPG Gammix D20 DDR4 - recenze)

Samotnému chodu niet čo vytknúť. Operačná pamäť funguje na uvádzanej frekvencii bez problémov. Aj keď má náš testovací kus základ na 3600Mhz, Gammix D20 ponúka ešte ďalšie dve verzie a to o čosi pomalšiu - 3200Mhz aj ešte rýchlejšiu verziu s 4133Mhz. Jemným overclockom by ste možno mohli vytlačiť o pár Mhz viac, avšak myslím si, že napríklad pri 4133 to naozaj nebude potreba. Dôležité je ale myslieť na to, že ak máte v aktuálnej zostave už napríklad pár starších RAM a túto recenziu čítate, aby ste sa rozhodli o dokúpení nového páru a jeho doplnení, pamätajte že pamäte vám budú fungovať len na najnižšej spoločnej frekvencii oboch párov.

Klik pro zvětšení (XPG Gammix D20 DDR4 - recenze)

Ak teda čítate a stále s myškou na ikone nákupného košíka váhate, mohlo by vám v rozhodovaní pomôcť krátke porovnanie aktuálnych konkurentov. Graf si požičiam od kolegov v portáli eTeknix, ktorí do benchmarkov zahrnuli naozaj veľkú škálu konkurenčných pamätí. Ako referenciu uvádzam test v softvéri CineBench R15 pri nepretaktovanom pári Gammix D20 16GB 3600MHz DDR4.

Klik pro zvětšení (XPG Gammix D20 DDR4 - recenze)



Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti XPG

Klik pro zvětšení (XPG Gammix D20 DDR4 - recenze)


CGwillWin