akce
speciál
Súhrn State of Play

Súhrn State of Play
Súhrn State of Play
07:26, 03.06.2022

Tak ako vždy rád sledujem akciu State of Play od spoločnosti Sony a tak, ako vždy som aj tentokrát zaspal, pretože samotná akcia prebiehala v, samozrejme, nekresťanskú hodinu. Dovoľte mi preto zrekapitulovať, čo sme mali možnosť vidieť na tomto evente.

Úvodné minúty, hneď útok na bránu a bum, rovno gól – oznámenie remaku Resident Evil 4 s obsahom pre PSVR2 a aby toho nebolo málo tak rovno s dátumom vydania stanoveným na 24.03.2023. Nádherný začiatok.

Následne nás čakalo menšie zvoľnenie v podobe oznámení pre pripravovanú platformu PlayStation VR2, ostatne nás vopred varovali, že táto State of Play bude do značnej miery venovaná práve tejto platforme. No a čo sme mohli vidieť? Ďalší Resident Evil! Tento krát Village, ktorý bude kompletne prepracovaný pre platformu PSVR2, tí z nás, ktorí si zažili vo VR siedmi diel, sa rozhodne tešia.

Ďalej sme sa dočkali oznámenia titulu The Walking Dead: Saints & Sinners Chapter 2: Retribution, ktorý taktiež nevyzerá k zahodeniu a ak bude dosahovať kvality prvého dielu, tak sem s ním!

Rozhodne nás nesklamalo ani ďalšie oznámenie v podobe titulu No Man´s Sky, ktoré sa dočká, tak ako RE Village kompletného prepracovania pre platformu PSVR2.

No a aby toho nebolo málo tak kruh uzatvára posledné oznámenie a to priamo z dielní Sony a to samozrejme nie je nič iné ako Horizon VR Call of The Mountain. Tu sa musím zastaviť a dodať, že pôjde pravdepodobne o krásnu záležitosť na pohľad ale nejaký zásadný hrateľnostný zázrak nehľadajte, myslím si, že pôjde skôr o titul, na ktorom bude možné demonštrovať schopnosti novej PSVR2 hračky.

No a keď sme u toho Horizonu, bol oznámený aj veľký update pre aktuálne najnovší diel Forbidden West, ktorý bude obsahovať New Game +, vylepšený Performance Mode, takzvaný Transmog – čo je v podstate menenie vizuálu na zbraniach a oblečení, možnosť resetovať a prerozdeliť vaše skill body a v neposlednom rade pre masochistov Ultra Hard obtiažnosť. Takže ak ste fanúšikov Horizonu, tak si hru môžete užiť znova.

Písí Master race vyzívam ťa! Pohlť ďalšiu PS exkluzivitu a prines ju svojmu vernému ľudu a to najlepšie 12.08.2022. Je to tak! Ďalšia pôvodne PS exkluzivita sa dostane na PC platformu, tentokrát sa jedná o jednu z najlepších komixových hier všetkých čias – Spider-Man Remasterd. Užite si to! Skutočne to stojí za to.

Tak vráťme sa ale na platformu PlayStation. Ďalšie oznámenie sa týka výhradne tejto mašinky a ide o dlho očakávaný titul Stray. Hra je plánovaná na 19.07.2022 a máme pre vás menšie prekvapenie. To že od tohto mesiaca v Českej Republike bude dostupná nová verzia PlayStation + a to dokonca v troch edíciách ste asi zaregistrovali. Každopádne prečo od Stray odbočujem k PS+? Stray bude totiž od vydania dostupný pre predplatiteľov edícií PREMIUM a DELUXE, takže ak jednu z týchto možností plánujete a plánovali ste aj nákup titulu Stray máte ušetrené.

Ďalší útok na bránku a rovno dva góly! Počkať?! To neriešte. Chcem vám tým povedať, že za mňa som sa dočkal najzásadnejšieho oznámenia celej prezentácie a to v podobe The Callisto Protocolu. V ukážke môžete vidieť gameplay a je vidieť, že tu máme nástupcu Dead Space a nie hocijakého, no veď posúďte sami. Titul bude k dispozícií 02.12.2022.

Po krvavej kúpeli a záplave nadšenia prichádza menšie odľahčenie v podobe titulu Rollerdrome, čo je vlastne strieľačka na korčuliach...áno na korčuliach. Vychádza 16.08.2022.

Ak ste milovníkom anime ani vás Sony nenechá len tak a servíruje akčné RPG Eternights, ktorého sa dočkáme začiatkom budúceho roka.

Capcom a jeho ďalší titul na tejto prezentácií...hmmm o čo asi tak môže ísť? Spočiatku som váhal hlavne preto, že sa v gameplay záberoch objavili zábery z akéhosi open world gamplaya ale o par sekúnd už to bolo jasné Street Fighter VI – návrat legendy a očividne s novými módmi a hrateňostnými prvkami. Tešíme sa na rok 2023.

No a ako vždy je čas na Indie záležitosti. Tou prvou je nedávno vydaný Tunic pre Xbox a PC, čo je hra, ktorá úspešne vykráda staré Zelda tituly a dočkáme sa ho 27.09.2022 a druhým titulom je Season A Letter To The Future, ktorý vyplzerá skutočne nádherne ale nedokázal som identifikovať o čo v hre vlastne pôjde. Tipujem, že pôjde o relaxačný titul ako napríklad Beyond, kde bude vašou úlohou objavovať svet, fotiť a zamýšľať sa nad životom a to v to najlepšie obdobie čo je jeseň/podzim 2022.

Posledným oznámením tohto večera bol nový trailer s približným časom vydania. No a na aký titul? Samozrejme na dlho očakávaný titul Final Fantasy XVI, ktorý z trailerov vyzerá výborne ale myslím, že už nepôjde o klasický koncept FF, ako ho poznáme.



CGwillWin