Diablo IV bude mít placené Season Passy, ale nemusíme se bát

Diablo IV bude mít placené Season Passy, ale nemusíme se bát
14:16, 19.08.2022

Ať už je váš názor na Blizzard v poslední době jakýkoliv, stejně se pravděpodobně těšíte na Diablo IV stejně jako my a neříkejte, že ne. A zatímco rozhořčení ohledně Diablo Immortal jde pomalu do útlumu, my s napětím sledujeme, jak to vlastně bude s plnotučným čtvrtým dílem démoní vyvražďovačky. Vývojáři už dříve slibovali, že žádné pay-to-win mechaniky do hry implementovat nebudou, ale u fanoušků je vidět lehká skepse a známe to. Sliby chyby. Koneckonců i ceny piva jdou nahoru a nějak se vydělávat musí.

Klik pro zvětšení (Diablo IV bude mít placené Season Passy, ale nemusíme se bát)

Před několika dny se na Blizzardím blogu objevily informace ohledně end-game a post release obsahu. Pokud totiž Blizzard v něčem vždzcky exceloval, byla to dlouhodobá podpora jejich titulů léta po jejich vydání. Doteď si pamatuju balance patch pro Warcraft III, který vypustili sedmnáct let od toho, kdy hra spatřila světlo našich monitorů. A patch notes měly asi čtyři řádky. Diablo IV chce dodržet trend nastolený ve trojce a Diablo II: Ressurected a takže jeho nedílnou součástí budou sezóny.

Klik pro zvětšení (Diablo IV bude mít placené Season Passy, ale nemusíme se bát)

Po vzoru třetího dílu tak můžeme čekat, že v každé sezóně začíname s novým charakterem a starý se přesune do Eternal Realm, kde s ním můžete hrát až do aleluja, ale v další sezóně budete opět začínat od píky spolu se všemi ostatními. Sezóny by měly být 4 za rok a v každé přibudou nové legendární předměty, bossové a speciální featury platné jen pro danou season. Autoři dušují, že úspěch si za prachy nekoupíš a půjde o skills a trpělivost, pokud chce hráč uspět a zdolávat ty nejkrutější bossy, jež se do Sanctuary dostanou. Všechny tyhle věci zní super. Inkrementální změny gameplaye a upgrady na základě feedbacku od hráčů by člověka měly u hry udržet po hodně dlouhou dobu, jak je u Diabla dobrým zvykem.

Nicméně hned poté popisují monetizační model. Ale nebojte, není to tak hrozné, spíš naopak a zástupce Blizardu Kegan Clark několikrát zdůrazňuje, že jediné, co si za reálné peníze budeme moci pořídit, jsou kosmetické zlepšováky, což beru. A jasně, nejspíš si taky občas nějakej ten kostýmek koupím, stejně jako do Doty 2.

Klik pro zvětšení (Diablo IV bude mít placené Season Passy, ale nemusíme se bát)

Přestože budou existovat placené Season Passy (jak jinak), odměny, které v něm získáte budou opět jen vizuální (případně dostanete prémiovou měnu do Cosmetic shopu) a nebudou mít význam v gameplayi. V průběhu sezóny můžete uplatnit boostery, které uprchlí průchod hrou například díky tomu, že nasbíráte rychleji zkušenosti a levelování vícera postav v rámci jednoho čtvrtletí tak bude snadnější, ale i tyto boosty budou zdarma a nepůjdou dokoupit.

Klik pro zvětšení (Diablo IV bude mít placené Season Passy, ale nemusíme se bát)

Je vidět, že Blizzard se opravdu snaží, aby bylo zřejmé, že Diablo IV nebude jen ždímačkou na peníze, koneckonců taky očekáváme, že bude stát minimálně 70 euro a rozhodně doufají, že si jím napraví svou pošramocenou reputaci. Dokonce se nedočkáme ani žádných loot boxů a veškeré nákupy v rámci Cosmetic Shopu budou transparentní, tedy dopředu víte, jak budou ony bojové trencle vypadat. Sounds good! Zatím sice není jasné, kolik co bude stát, ale vypadá to, že se nás Blizzard nesnaží stáhnout z kůže. Nevím od kdy tohle musím zmiňovat jako plus, ale to je asi doba, ve které žijeme.

DALŠÍ

CGwillWin