hw
KIVI představilo novou řadu Smart televizorů

KIVI představilo novou řadu Smart televizorů
14:18, 02.03.2023

Elegantní bezrámový design nové řady KIVI Smart televizorů byl vyvinut na Ukrajině. Pro vysokou kvalitu obrazu KIVI implementovalo technologie HDR, MEMC, Max Vivid a Super contrast control a kvalitní zvuk zaručuje akustický systém vyvinutý ve spolupráci s JVC. Nová řada je o 30% produktivnější, než je průměr na trhu, a to díky operačnímu systému Android TV 11 a použití nového čipsetu. Modelová řada pokrývá televizory s úhlopříčkou od 24'' do 65''.

Moderní design nové produktové řady ukrajinského výrobce KIVI je výsledkem práce vlastního R&D centra a tří designových kanceláří. Modely Smart televizorů jsou provedeny v jediném lakonickém konceptu – s minimálními bočními rámečky a na elegantních kovových stojanech. V bezrámovém provedení se prezentují modely s úhlopříčkou od 32'' do 65''.

Klik pro zvětšení (KIVI představilo novou řadu Smart televizorů)

KIVI používá pouze panely nejvyšší kvality s rozlišením HD, FHD a UHD, a na všechny displeje nabízí 3letou záruku. Aby kvalita obrazu zobrazovaného na obrazovce vyhovovala všem moderním požadavkům a očekáváním uživatele, zavedlo KIVI do nové řady technologie pro vylepšení obrazu jako HDR, MEMC, Max Vivid a Super contrast control. Vysoce kvalitní zvuk zaručuje akustický systém vyvinutý společně s JVCKenwood.

Smart televizory jsou řízeny plnohodnotným operačním systémem Android TV 11 se všemi jeho výhodami – více než 10 000 aplikací a vynikající kompatibilitou s produkty ekosystému Google. Toto je nejnovější verze nejoblíbenějšího systému Smart TV – rychlá, spolehlivá, stabilní, s pohodlným a přehledným rozhraním. Podpora Chromecastu umožňuje uživateli vysílat obsah ze smartphonu na televizní obrazovku doslova během vteřiny. Google Assistant pracuje s rozpoznáváním hlasových příkazů v českém jazyce.

KIVI Smart TV není pouze zařízením pro vysílání obsahu, ale také MediaHub KIVI Media. Díky němu jsou televizní kanály, cvičení a hry uživateli k dispozici ihned po vybalení televizoru – bez dalšího stahování a nastavování.

Nový design

Z více než 300 navržených variant designu byla vybrána ta nejelegantnější a nejminimalističtější. Šířka viditelné části bočních rámečků je pouze 2,6 mm. Pro umístění na polici byly navrženy elegantní kovové stojany. Zadní panel televizoru se vyznačuje promyšleným ergonomickým uspořádáním konektorů, takže připojení dalšího zařízení je rychlé a pohodlné. Aby televizor dokonale zapadl do interiéru, jsou k dispozici modely řady s úhlopříčkou 24'', 32'', 43'', 55'' bílé barvě.

Nepřekonatelný obraz

KIVI vynaložila značné úsilí pro zvýšení jasu, zlepšení rovnoměrnosti podsvícení a obohacení barevného gamutu displeje. Televizory z nové řady podporují HDR – nejen pro soubory z pevného disku, ale také při vysílání streamovaného obsahu a her (z konzole nebo PC).

Technologie Super Contrast Control umožňuje automaticky měnit kontrast obrazu – jak celé obrazovky, tak její jednotlivých částí. Pro zaručené fungování na plnou kapacitu i při sledování obsahu s kvalitou pod 4K, obrazovka UltraHD může procesor televizoru zlepšovat čistotu obrazu pomocí technologie UltraClear.

Max Vivid — je nejnovější technologie KIVI, která zlepšuje kvalitu obrazu a dodává správný jas a sytost. Video obsah s nízkou snímkovou frekvencí nebo trhaný obraz bude vypadat hladce a detaily budou jasné díky vestavěné technologii MEMC. Jedná se o technologii dynamické kompenzace, kdy procesor automaticky vyhodnotí kvalitu obrazu a přidá nutnou snímkovou frekvenci. Technologie je zvláště důležitá při sledování sportovních událostí nebo dynamických scén ve filmech.

Režim Game Mode optimalizuje kvalitu obrazu během her. A režim ALLM zajišťuje obraz který se vysílá na obrazovce z konzole požadovanou snímkovou frekvencí a bez zpoždění, tedy doba mezi provedením akce ve hře a jejím zobrazením na obrazovce se minimálně zkrátí.

Ke snížení škodlivých účinků modrého světla využívá KIVI speciální technologie, které blokují krátké vlny a propouštějí dlouhé nízkofrekvenční vlny. To pomáhá chránit zrak diváků, zejména ve tmě.

Zvuk od JVC

Pro novou řadu produktů KIVI společně s japonskou společností JVC Kenwood vytvořili integrovaný akustický systém, který ideálně doplňuje kvalitní obraz dobrým zvukem. Značkové reproduktory jsou ručně kalibrovány pro každý model televizoru a vylepšeny díky systému zpracování zvuku v reálném čase Dolby audio processing (DAP). Umožňuje vybrat zvukové předvolby a má další nástroje, jako je zvýšení hlasitosti hlasu nebo automatické vyrovnání náhlých zvuků během dynamických scén nebo reklam.

Stabilní a rychlý provoz systému

Televizory KIVI nové řady využívají moderní výkonný čipset (o 30% účinnější než je průměr na trhu), který zaručuje stabilní a rychlý provoz systému. Díky použití nového grafického jádra se zpřístupnily funkce MEMC, ALLM atd.

V roce 2020 KIVI podepsal s Googlem smlouvu, která výrazně ovlivnila stabilitu a rychlost operačního systému. Společné úsilí R&D oddělení KIVI, Google a Mediatek, a také podrobné testování aktualizovaných verzí firmwaru před vydáním, umožnilo optimalizovat provoz softwaru a hardwaru televizorů. Díky OS Android TV 11, certifikovanému Google a Netflix, má uživatel přístup ke všem službám Google vytvořeným speciálně pro TV platformy, k obrovskému množství aplikací z Google Play a také k technologii Chromecast a Google Assistant.

Ovládání

Dálkové ovládání bylo vyvinuto ve spolupráci s jihokorejskou společností Remote Solution. Ergonomie je postavena na základě výzkumu KIVI a Google: tlačítka jsou umístěna intuitivně srozumitelně, fungují tiše a spolehlivě. Ovládač se připojuje k televizoru pomocí Bluetooth LE a je vybaven citlivým mikrofonem pro hlasové ovládání. Disponuje také funkcí Air Mouse - vestavěný gyroskop reaguje na pohyby rukou a napodobuje kurzor počítačové myši. To je zvláště pohodlné při zadávání informací a procházení menu. Používání ovládače je stejně snadné jako používání myši.

KIVI MEDIA 2.0

Spolu s řadou představila KIVI aktualizovaný značkový program KIVI MEDIA pro rychlý přístup k nejrůznějšímu partnerskému obsahu. Televizní kanály, hry a cvičení budou dostupné ihned po vybalení televizoru – žádné další stahování a nastavení. V současné době jsou k dispozici následující sekce KIVI MEDIA:

● Cvičení: pravidelně aktualizované cvičení se špičkovými trenéry pomohou divákům udržet si tělo v kondici.

● Hry: do sekce je integrována služba Boosteroid —jeden ze tří největších poskytovatelů cloudových her v Evropě. Boosteroid vám umožňuje hrát high-tech moderní počítačové hry jednoduše na televizi bez použití konzole: hra se spouští na vlastních serverech partnera a přenáší se na obrazovku uživatele přes internet. Hra se ovládá pomocí gamepadu. Smart televizory KIVI také podporují platformu AirConsole, která umožňuje několika uživatelům (až 16) hrát současně na jedné obrazovce a ovládat hru prostřednictvím svých smartphonů.

Zákazníci Smart TV nové řady KIVI budou mít také 12měsíční předplatné vzdělávacího a zábavného obsahu pro děti z mezinárodní platformy Da Vinci Kids a 3 měsíce bezplatného využívání balíčku SWEET.TV (TV kanály, filmy, kreslené filmy, seriály).

Aplikace KIVI Media bude pravidelně aktualizována a nabídne uživateli zajímavý a exkluzivní obsah.


DALŠÍ

CGwillWin