recenze
Šťastný Losos

Šťastný Losos - recenze
Šťastný Losos - recenze
11:43, 02.05.2023

V poslednej dobe sa mi pošťastilo (ak je to slovíčko presné) dostať ku testom akýchsi frenetických a priam prostých spoločenských hier. Ďalšia v poradí je tentokrát nenápadná zábava s gurmánskym názvom Šťastný losos, ktorú pre lokálny trh distribuuje BlackFire.

Pre deti ale aj dospelých

Klik pro zvětšení (Šťastný Losos - recenze)

Už pri pohľade na malé a pre transport priam ideálne balenie predmetnej kartovej arkády je vám jasné, že sa tu nebude operovať s nejakým taktickým potenciálom samotných účastníkov, ale že pôjde skôr o šialené prekrikovanie v náplave adrenalínu. Je tomu skutočne tak. Priemerný čas pre dokončenie partie v hre Šťastný losos sa pohybuje hlboko pod dvoma minútami a to som ešte v danom odhade pomerne mierny. Dielo je určené pre troch až ôsmych hráčov, kde vekovú hranicu výrobca stanovil na šesť rokov ale ja by som ju pokojne ešte o jeden rok znížil.

Krik a bordel

Klik pro zvětšení (Šťastný Losos - recenze)

Partia prebieha nasledovne. Nájdete si dostatočný priestor okolo prázdneho stola, ktorý obkolesíte vybranými účastníkmi. Do rúk im rozdáte rovnaký počet stredne veľkých papierových kartičiek, ktoré obsahujú dookola sa opakujúcu štvoricu príkazov - Placák, Ťukanec, Šťastný Losos a Míchačka. Ako už názvy kariet napovedajú, ide o priame spúšťače interakcie medzi jednotlivými hráčmi, čo je súčasne aj alfou a omegou zábavnosti lomeno motivácie, prečo niečo takéto vôbec zahrať. Úlohou jednotlivcov je zbaviť sa svojich kariet a to takým spôsobom, že ich spoja s kartami ďalších hráčov - vykrikujú sa tak vyššie uvedené heslá, čo spúšťa rôzne scenáre. Od šialeného behania okolo stola, cez plieskanie rukami až po rituálne narážanie lakťami.

Alkohol pomáha

Klik pro zvětšení (Šťastný Losos - recenze)

Jednoduchosť pravidiel je skratkou ku mladšiemu publiku, každopádne, počas testovacieho víkendu bolo možné nájsť, v zmysle záujmu o vyššie uvedenú fyzickú interakciu, onú povestnú iskru v oku aj u dospelých jedincov. Stačilo len počkať, až si vytvoria, u nás generáciami pestovanú hladinku alkoholu, a už to lietalo - nie len okolo stola, ale aj na stole (niektoré karty som musel loviť z kvetináčov). Musím preto autorom tejto šialenej spoločenskej arkády pogratulovať ku ďalšiemu úspechu (ide o strojcov dobre známych vybuchujúcich mačiek), keďže dokázali priniesť ďalší originálny a v zásade primitívny nápad aký sa určite ujme aj z dlhodobého hľadiska. Apropo, šťastného lososa je možné hrať aj v úplnej tichosti, čo je variant, pri ktorej si účastníci musia nájsť špeciálny spôsob oznamovania pátrania po konkrétnej karte.



Klik pro zvětšení (Šťastný Losos - recenze)

Koupit hru

Za poskytnutí hry k recenzi děkujeme Blackfire

Klik pro zvětšení (Šťastný Losos - recenze)

SUPER
90%
CZECHGAMER
Jednoduché ale extrémne zábavné a to v rôznych vekových skupinách

CGwillWin