hw
ASUS spustil predaj notebooku Zenbook S 14 (UX5406)

ASUS spustil predaj notebooku Zenbook S 14 (UX5406)
17:26, 24.09.2024

ASUS spustil predaj notebooku Zenbook S 14 (UX5406). Ide o jeden z najtenších a najprenosnejších 14-palcových AI počítačov novej generácie značky ASUS, ktorý spája výkon a sofistikovanosť. Prémiový Zenbook S 14 prináša novú funkčnú estetiku a kompletne prepracovaný dizajn zvonka aj zvnútra. Šasi je vybavené novým a inovatívnym materiálom ASUS Ceraluminum™, high-tech keramickým hybridným materiálom, ktorý je k dispozícii v rôznych farbách inšpirovaných prírodou. Tento revolučný materiál ponúka výnimočnú pevnosť a bez problémov odolá poškriabaniu a opotrebovaniu.

Zenbook S 14 poháňa najnovší procesor až do Intel® Core™ Ultra 7 (Series 2) s grafickým čipom Intel Arc™ a výkonom NPU jednotky až 48 TOPS. Pokročilé CNC frézovanie umožnilo zabudovanie ultratenkej odparovacej komory do mimoriadne tichého chladiaceho systému, jedinečného pre takto tenké zariadenie, ktoré zabezpečuje TDP procesora na úrovni až 28 wattov s minimálnym hlukom. Funkčný dizajn je vybavený klávesom Copilot a zväčšeným touchpadom s pomerom strán 16 : 10 a inteligentnými gestami.

ASUS Lumina OLED displej s rozlíšením 3K a 120 Hz obnovovacou frekvenciou a výkonný zvukový systém so štyrmi reproduktormi zabezpečujú pútavú zábavu a poskytujú skutočný filmový zážitok. Bezpečnostný procesor Microsoft Pluton garantuje robustné zabezpečenie a nová funkcia Windows passkeys umožňuje bezpečné uloženie autentifikačných údajov. Medzi zlepšené biometrické funkcie zabezpečenia a ochrany súkromia, ktoré využívajú AiSense IR webkameru, patrí rozpoznávanie tváre na automatické prihlásenie a odhlásenie a funkcie Adaptívny zámok a Adaptívne stmievanie.

Spojenie umenia a technológií

Zenbook S 14 je nanovo navrhnutý s funkčnou estetikou a využíva inovatívny materiál ASUS Ceraluminum™, ktorý poskytuje odolnosť aj elegantný dizajn. Po štyroch rokoch zdokonaľovania farieb, textúry a tvrdosti tohto materiálu sú výsledky vynikajúce. Vďaka špičkovej CNC technológii dosahuje Zenbook S 14 pozoruhodnú hrúbku len 1,1 cm, pričom v sebe ukrýva pokročilé komponenty vrátane pokročilého systému chladenia s odparovacou komorou. Je to jediný notebook, ktorý v sebe spája takúto štíhlosť a funkčnosť. Zároveň ide o najtenší a najkompaktnejší 14-palcový notebook značky ASUS, čím zdôrazňuje náš záväzok k špičkovému výkonu a prenosnosti. CNC obrábanie vytvára exkluzívny geometrický dizajn mriežky nad klávesnicou a zväčšenú plochu touchpadu. Notebook je k dispozícii v dvoch farbách inšpirovaných prírodou – v sivej farbe Zumaia a bielej Scandinavian White.

Udržateľný dizajn Zenbooku S 14 sa vzťahuje aj na voliteľné príslušenstvo, na obal, ktorý je inšpirovaný prírodou a je vyrobený z recyklovaného GRS polyesteru. Tento obal stelesňuje záväzok k ekologickým a prírodou inšpirovaným inováciám.

Zenbook toho dokáže viac

Zenbook S 14 ponúka možnosti umelej inteligencie novej generácie v ultratenkom šasi. Je vybavený najnovším procesorom až do Intel Core Ultra 7 (Series 2). Vďaka SoC dizajnu sa podarilo zmenšiť veľkosť základnej dosky o 27 % , čím sa zvyšuje celková účinnosť chladenia. Jej súčasťou je prémiová LPDDR5X DRAM s nízkou spotrebou, vďaka čomu sa skracuje vzdialenosť medzi procesorom a pamäťou, šírka pásma je väčšia a latencia nižšia. Znamená to lepšiu stabilitu a vyšší výkon. Procesor má až 32 GB rýchlej pamäte RAM, až 1 TB PCIe® 4.0 SSD úložisko, TDP do 28 W a integrovanú NPU jednotku s výkonom až 48 TOPS pre moderné aplikácie umelej inteligencie. 72 Wh batéria zabezpečuje celodennú výdrž. Používateľský zážitok je bezproblémový a intuitívny, s klávesom Windows Copilot na klávesnici ASUS ErgoSense pre okamžitý prístup k Windows AI funkciám a zväčšeným touchpadom s pomerom strán 16 : 10, ktorý zvyšuje pohodlie a jednoduchosť používania, umožňuje rýchle nastavenie hlasitosti zvuku, jasu obrazovky a ďalších funkcií prostredníctvom inteligentných gest. Ultrakompaktný Zenbook S 14 má kompletnú výbavu vstupno-výstupných portov vrátane dvoch Thunderbolt™ 4 portov, USB 3.2 Gen 2 Type-A portu, HDMI® 2.1 a kombinovaného audio konektora. WiFi 7 s technológiou ASUS WiFi Master Premium zaručuje najrýchlejšie a najspoľahlivejšie pripojenie.

Pohlcujúce audiovizuály

ASUS Lumina OLED displej s rozlíšením 3K a frekvenciou 120 Hz má certifikácie Pantone® Validated a DisplayHDR™ True Black 500. Poskytuje realistický obraz s vynikajúcim zobrazením farieb a HDR obsahu vrátane 100 % gamutu DCI-P3, ktorý zaručuje živé farby.

Zenbook S 14 ponúka výkonný audiosystém so štyrmi reproduktormi s certifikáciou Harman Kardon, čo je v takto tenkom zariadení pozoruhodný technologický úspech. Poskytuje viacrozmerný zvuk Dolby Atmos®, čím ponúka skutočne pohlcujúci a realistický audiovizuálny zážitok.

Tichý a bezpečný

Zenbook S 14 kladie dôraz na zníženie hlučnosti pomocou pokročilého ultratenkého chladiaceho systému s odparovacou komorou s dvoma ventilátormi IceBlade, ktorý umožňuje udržať hlučnosť chladenia pod 25 dB a zároveň, v prípade potreby, poskytuje výkon pri až 28 W TDP. Geometrická mriežka nad klávesnicou maximalizuje prúdenie vzduchu a minimalizuje vnikanie prachu alebo nečistôt. Súkromie a bezpečnosť používateľa sú prvoradé, podporované funkciou Windows passkeys a technológiou Microsoft Pluton, ktorá integruje hardvér, firmvér a softvér na ochranu pred vyvíjajúcimi sa hrozbami. Rozpoznávanie tváre Windows Hello zabezpečuje bezpečný prístup bez nutnosti pamätať si heslá. Infračervená kamera ASUS AiSense ponúka funkciu Adaptívny zámok, ktorá monitoruje prítomnosť používateľa a uzamkne notebook, keď sa používateľ vzdiali. Funkcia Adaptívne stmievanie zvyšuje súkromie stmavením obrazovky, keď sa na ňu používateľ nepozerá.

ASUS Zenbook S 14 (UX5406) je na Slovensku a v Čechách v predaji za cenu 1 899 eur

DALŠÍ

CGwillWin