hw
recenze
Levoit Dual 200S Pro Smart

Levoit Dual 200S Pro Smart - recenze
Levoit Dual 200S Pro Smart - recenze
08:06, 23.09.2024

Moderné technológie nám dnes môžu výrazne napomáhať zlepšovať kvalitu ovzdušia v domácnostiach bez toho, aby sme za dané prístroje museli vyhadzovať hromadu peňazí. Ja osobne som sa pred pár rokmi presťahoval z bytovky do veľkého domu a až tam som vlastne zistil, že jednotlivé miestnosti si na základe svojej dispozície a veku vytvárajú svoju špecifickú formu kvality vzduchu. Začali sa nám objavovať plesne v spálni, na čo sme s manželkou pohotovo zareagovali a kúpili kvalitný odvlhčovač – problém vyriešený. V inej miestnosti sa naopak zase, špeciálne počas zimného obdobia, spustila koncentrácia suchého a pre dýchacie cesty vyložene nepríjemného vzduchu. Okrem nepríjemného dýchania či nástupu alergií je nesprávna úroveň vlhkosti vzduchu zabijakom aj pre izbové rastliny. Riešením na uvedené problémy sa stala skromná investícia do zvlhčovaču a už v krátkom čase bolo všetko opäť v normále. Môžem si preto dovoliť tvrdenie, že s oboma zariadeniami mám v rámci vlastnej domácnosti pomerne bohaté skúsenosti, a aj preto som sa pred viac než mesiacom podujal otestovať najnovší produkt americkej spoločnosti Levoit, konkrétne ich smart zvlhčovač Dual 200S Pro. Ako to dopadlo?

Malý a výkonný

Klik pro zvětšení (Levoit Dual 200S Pro Smart - recenze)

Na trhu si dnes môžete kúpiť dve verzie uvedeného zvlhčovaču vzduchu, a to konkrétne Levoit Dual 200S a Dual 200S Pro – jediným rozdielom, mimo minimálneho cenového rozptylu, je prítomnosť farebného podsvietenia v podobe siedmych profilov. Model Levoit Dual 200S Pro Smart, ktorý som mal ja osobne na test, mal v čase prípravy tohto článku cenovku pohybujúcu sa na hranici sedemdesiat eur. Za uvedenú sumu dostanete na obsluhu priam primitívny kus elektroniky, ktorý už krátko po vybalení z krabice môžete zapriahnuť do práce. Stačí mu len nájsť vhodné miesto, naliať čistú alebo voňavou esenciou zvýraznenú vodu do nádržky s objemom 3 litre, zastrčiť 1,8 metra dlhý prípojný kábel do siete a na dotykovom prednom panely stlačiť hlavný spínač. Po dizajnovej stránke sa Levoit Dual 200S dá označiť ako nenápadný plastový (BPA) valec s malým displejom v dolnej časti, ktorého nebudete mať problém zapasovať do typovo akejkoľvek domácnosti – v predaji je mimo čiernej verzie aj čisto biely variant. Vďaka rozmerom 30 × 18 × 18 cm produkt nezaberá veľa miesta, a keďže ide fakticky o trojdielnu skladačku (komín, nádržka s vodou a spodná základňa), obsluhu zvládnu aj vaše malé ratolesti. Váha, podotýkam bez vody, sa pohybuje na hranici jedného kilogramu, a preto zvlhčovač dokážete jednoducho prenášať z jednej miestnosti do druhej.

Jednoduché čistenie

Klik pro zvětšení (Levoit Dual 200S Pro Smart - recenze)

Zvlhčovač zvláda obslúžiť miestnosť s veľkosťou 27 m² (v praxi som ho nechal pracovať v ešte o niečo väčšom priestore a žiadny problém s výkyvom pokrytia som nezaznamenal) s tým, že pracuje pomocou tichej ultrazvukovej technológie. Na plný výkon Levoit Dual 200S neprekročí hranicu tridsiatich decibelov, čo je potešujúce, ostatne rovnako tak ako aj skutočnosť, že jeho vrchnú nádobu na vodu môžete po dlhšom čase používania jednoducho vložiť do umývačky. Plná nádrž (3 litre) dokáže zariadenie zásobovať vodou viac ako jeden deň, a preto aj keby mal prístroj vlhčiť vzduch bez akýchkoľvek prestávok, stačí, aby ste mu vždy ráno doliali vodu a celý deň sa oň vôbec nestarali. Zapojenie do múdrej domácnosti sa realizuje prostredníctvom 2,4GHz Wi-Fi a Bluetooth modulu s tým, že výrobca zabezpečil aj podporu hlasového ovládania cez Google asistenta a Alexu od Amazonu. Už vyššie som spomínal fakticky primitívnu obsluhu. Na prednej časti oválnej základne lemuje malý displej v strede štvorica dotykových spínačov s jasne rozpoznateľnou info grafikou. Okrem zapnutia/vypnutia môže užívateľ deaktivovať obrazovku (nočný režim), prepínať medzi sedmičkou farebných profilov, aktivovať automatický režim vlhčenia alebo manuálne navoliť tri stupne zvlhčovania.

VeSync

Klik pro zvětšení (Levoit Dual 200S Pro Smart - recenze)

Kto by potreboval prístroj ovládať na diaľku, prostredníctvom aplikácie VeSync môže vykonať všetku vyššie uvedenú interakciu z pohodlia svojho gauča a ako bonus k tomu prenášať do zariadenia najnovšie aktualizácie, sledovať graf zmeny vlhkosti alebo nastavovať rozvrhy automatického zapínania/vypínania v rámci kalendáru. Jediné, čo aplikácia nedokáže monitorovať, je aktuálny stav hladiny vody v nádržke, ktorý si tak musíte zakaždým overiť na vlastné oči. Apropo, akonáhle nastane v nádrži nulová hladina vody, tak zvlhčovač sa kompletne vypne a do aplikácie o tom odošle patričné upozornenie. Moje viac než mesiac trvajúce používanie modelu Levoit Dual 200S prebiehalo po boku dvojnásobne drahšieho konkurenčného zariadenia od spoločnosti Philips a akokoľvek bol cenový rozdiel tak výrazný, konečný efekt a rýchlosť vlhčenia priestorovo identických miestností ostal nakoniec plus-mínus zrovnateľný. Aj preto musím testovanú vzorku, metaforicky povedané, posadiť na kvalitne zvlhčený trón, a ak by som sa o kúpe nového zvlhčovača rozhodoval dnes, rozhodne by som siahol po Levoit Dual 200S.

Výborný pomocník nie len pre alergikov

Klik pro zvětšení (Levoit Dual 200S Pro Smart - recenze)

Klik pro zvětšení (Levoit Dual 200S Pro Smart - recenze)

Klik pro zvětšení (Levoit Dual 200S Pro Smart - recenze)

Ide o výkonného pomocníka určeného nie len pre alergikov, ktorého dobre fungujúci senzor vlhkosti ovzdušia dokáže zlepšiť klímu aj vo veľkých miestnostiach, a to všetko s podporou integrácie do smart domácnosti a navyše za prijateľnú cenovku.



Za poskytnutie produktu na recenzi ďakujeme spoločnosti TygoTec

Klik pro zvětšení (Levoit Dual 200S Pro Smart - recenze)


CGwillWin