hw
HONOR predstavuje AI Deepfake Detection, ktorá chráni používateľov pred podvodmi

HONOR predstavuje AI Deepfake Detection, ktorá chráni používateľov pred podvodmi
16:23, 23.09.2024

V posledných rokoch bola umelá inteligencia hnacou silou mnohých technologických pokrokov. Tie prinášajú do našich životov množstvo výhod, ale tiež vydláždili cestu pre vznik „deepfakes“, t. j. umelo vytvorených, ale realistických digitálnych médií, ktoré dokážu napodobňovať ľudí prostredníctvom fotografií, hovorov, videí a iných podvodných metód. To predstavuje nielen bezpečnostnú hrozbu, ale spôsobuje, že mnohí ľudia nedôverujú technológiám AI.

Vďaka možnosti vydávať sa za kohokoľvek, môžu kyberzločinci organizovať phishingové podvody alebo iné podvodné aktivity s vysokou úspešnosťou. Podľa štúdie spoločnosti Deloitte sa očakáva, že generatívna umelá inteligencia zvýši počet podvodov s deepfakes. V nedávnom incidente boli deepfake videá známych influencerov, ako je MrBeast, použité na krádež finančných informácií od nič netušiacich fanúšikov. V iných prípadoch deepfake dokonca oklamal softvér na rozpoznávanie tváre, čo viedlo k prípadom krádeže identity.

Spoločnosť HONOR si uvedomuje závažnosť týchto hrozieb a výrazne investuje do špičkových technológií, aby používateľom pomohla orientovať sa v zložitom prostredí umelej inteligencie. HONOR AI Deepfake Detection je riešenie implementované priamo do zariadenia, ktoré detekuje pokusy o podvodné napodobňovanie tvárí a okamžite upozorňuje používateľov na potenciálne riziká. Táto technológia, vyškolená na rozsiahlom súbore videí a obrázkov súvisiacich so sieťovými podvodmi, dokáže rýchlo odhaliť a varovať používateľov pred vygenerovanou alebo zmenenou tvárou a chrániť ich pred potenciálne podvodnými aktivitami.

Detekcia deepfake pomocou AI na zníženie rizika podvodu

Technológia umelej inteligencie spoločnosti HONOR využíva komplexný prístup k odhaľovaniu deepfakes podvodov. Analýzou priestorových prvkov umelá inteligencia rozpoznáva syntetické nedokonalosti na úrovni pixelov, artefakty na hraniciach kompozície, kontinuitu medzi obrázkami, konzistenciu medzi tvárou a vlasmi okolo uší a umiestnenie syntetických stôp. Skúmaním týchto faktorov rozpoznávania subjektov dokáže AI odhaliť aj tú najmenšiu anomáliu a upozorniť na ňu používateľov.

Tento proces analýzy zaisťuje, že AI Deepfake Detection presne identifikuje jemné zmeny v črtách tváre, súdržnosť medzi obrázkami a anomálie, ako je chvenie a blikanie obrazovky, čo umožňuje odhaliť páchateľa a varovať používateľov pred možným podvodom.

Zabezpečenie a súkromie na systémovej úrovni v dobe umelej inteligencie

HONOR je priekopníkom inovácií technológií AI vo svojich zariadeniach. Značka si uvedomuje dôležitosť ochrany používateľov a stanovila nové štandardy ochrany pred podvodmi začlenením viacerých vrstiev ochrany AI do svojich najnovších zariadení.

Patentovaná technológia AI Deepfake Detection spoločnosti HONOR predstavuje významný pokrok v ochrane používateľov pred nástrahami súvisiacimi s umelou inteligenciou, ako je škodlivý softvér a narušenie bezpečnosti. Odpoveďou spoločnosti HONOR na tento problém je implementácia ochrany na úrovni čipu priamo do zariadení ako súčasť systému HONOR MagicOS. MagicGuard, komplexné bezpečnostné opatrenie v rámci MagicOS, pozostáva z troch foriem ochrany, ktoré zahŕňajú čipset, operačný systém a aplikácie. Prostredníctvom partnerstiev s poprednými technologickými spoločnosťami ponúka HONOR MagicOS šifrovanie na hardvérovej úrovni, ktoré chráni údaje používateľov a poskytuje im lepšie súkromie a bezpečnosť.

S rastúcou nedôverou v nové technológie umelej inteligencie sa spoločnosť HONOR zaviazala investovať do komplexných riešení, ktoré chránia súkromie a bezpečnosť používateľov. Technológia AI Deepfake Detection od spoločnosti HONOR je AI riešenie na zariadení, ktoré odborne odhaľuje podvody a poskytuje používateľom okamžité upozornenia, aby sa minimalizovali riziká. Investícia spoločnosti HONOR do mechanizmov ochrany umelej inteligencie demonštruje jej záväzok k inováciám zameraným na človeka a predstavuje dôležitý krok pri ochrane používateľov v dobe umelej inteligencie.


DALŠÍ

CGwillWin