Assassin’s Creed Shadows sa odkladá na rok 2025 a Ubisoft padá hlbšie do problémov

Assassin’s Creed Shadows sa odkladá na rok 2025 a Ubisoft padá hlbšie do problémov
10:13, 26.09.2024

Francúzsky Ubisoft včera oficiálne oznámil odklad očakávanej akčnej RPG Assassin’s Creed Shadows a to až na dátum 14. 2. 2025. Na jednu stranu by sa mohlo zdať, že ide o štandardné navýšenie času vývojárom na to, aby bol výsledný produkt čo najdokonalejší, avšak to je len polovica reálnych dôvodov.

V skutočnosti je Ubisoft už dlhodobo skutočne vo veľkých problémoch a práve odložený launch ich najväčšej AAA hry za posledných šesť rokov predznamenáva, že sa z nich nemusia len tak jednoducho vyhrabať. Akcie klesajú a všetky hry vydané za posledné dva roky (Avatar: Frontiers of Pandora, Skull & Bones, Prince of Persia: The Lost Crown, xDefiant či Star Wars Outlaws) sú jasným komerčným sklamaním. Len pre ilustráciu, za posledný rok spadla jednotková cena akcií z 29,80€ na 11,42€ a investori žiadajú nie len odchod z burzy, ale aj interné vyšetrovanie. A práve to teraz potvrdilo aj vedenie s tým, že úlohou vyšetrovania bude nájdenie cesty ako vrátiť Ubi späť na cestu efektívnych ziskov.

„Vzhľadom na nedávne výzvy si uvedomujeme, že je potrebné zvýšiť efektivitu a zároveň potešiť hráčov. V dôsledku toho, okrem prvých dôležitých krátkodobých opatrení, ktoré sme prijali, výkonný výbor pod dohľadom predstavenstva začína revíziu zameranú na ďalšie zlepšenie našej realizácie, najmä v tomto prístupe zameranom na hráčov, a na urýchlenie našej strategickej cesty k modelu s vyššou výkonnosťou v prospech našich zainteresovaných strán a akcionárov,“ uviedol pre médiá Yves Guillemot, CEO Ubisoftu

DALŠÍ

CGwillWin