speciál
Czechhater #3 - Debilní kecy PC hráčů

Czechhater #3  - Debilní kecy PC hráčů
Czechhater #3  - Debilní kecy PC hráčů
17:10, 06.04.2014

Nový seriál pro nás anonymně sepisuje člověk, jehož identitu redakce zná. Nabídl se nám sám poté, co nevybíravým způsobem zkritizoval obsah našeho webu. Přijali jsme jeho podmínky, tedy aby mu bylo za články placeno v rajčatech a vejcích, která pak často hází na vrcholné představitele vydavatelských společností. Do článků nijak redakčně nezasahujeme – předkládáme vám tedy čirý a necenzurovaný výplod mysli tohoto (doufejme) příčetného člověka.

Celkem nedávno jsem takhle dohrál jednu víceméně dobrou hru a říkal si: „Hele, to nebylo vůbec špatný. Grafika sice nebyla nejlepší, ale hrálo se to jedna báseň. Zajímalo by mě, co o téhle hře asi tak píšou na internetu?“ Utíkal jsem tedy k počítači, zapl svoje oblíbený herní weby ... a Facebook. Prvně jsem se samozřejmě musel podělit se svýma kámošema o tom, co jsem ten den jedl (foto povinné) a jak špatný to jídlo bylo (bylo fakt špatný). Facebook ale není můj zdroj hejtu a důvod, proč sem píšu. Důvod proč sem píšu se vyskytl až po tom, co jsem si přečetl komentáře o mojí právě dohrané hře.

Ani vlastně nevím, jestli mě komentáře víc překvapily nebo namíchly. Čekal jsem, že se hra nebude všem líbit, ale... WTF?! Po prvních pár příspěvcích do diskuze od anonymních uživatelů jsem si musel zapálit a pořádně si sednout. Tohle bylo už i na mě moc.

Jak poznáte PC hráče? Nebojte, on vám to určitě sám řekne.

První komentář: „Tahle hra je snad špatnej vtip ne? Nechápu jak jsem i těch blbých pět minut mohl vydřžet hrát tuhle blbost na 30 FPS. To už fakt po*rali!!!“ Zhluboka jsem se nadechl a přešel na druhej v pořadí. Ten byl ještě horší: „Strašná blbost, hrál jsem to asi 15 minut a pak to musel vypnout. Nechápu, že to vůbec vydávali. Ta grafika byla příšerná, bylo to prakticky nekoukatelný. Ještěže jsem si to nekoupil, mám PC s hardwarem v hodnotě 1 000 000Kč, na kupování her z vysoka s*ru. A tahle hra mi můj postoj potvrdila.“

Klik pro zvětšení (Czechhater #3  - Debilní kecy PC hráčů)

Tak jo, to už jsem vážně nevydýchal. Po přečtení dalších x komentářů o tom, jak si patnáctiletí týpci honili triko nad jejich drahýma kompama jsem to musel vypnout. To jako fakt? Ani se nedivím, že se na PC vydávají hry buď později od konzolovýho vydání nebo vůbec (neberu v potaz PC exkluzivity). 70% lidí to stáhne přes torrenty a až zbylých 30% si hru poctivě koupí. V nejlepším případě. U čisté single-playerovky je to snad ještě horší. Nehledě na to, že pokud chcete hrát novější hry, musíte neustále dokupovat PC komponenty, které vás vyjdou na několikanásobnou cenu nové konzole.

Dva PC hráči se po World of Warcraft maratonu sešli v počítačové kavárně a ten jeden říká: „Hádej co, kámo. Včera jsem v reálu potkal jednu krásnou blondýnu.“ Druhý na to odpoví: „A co jsi udělal?“ „No, pozval jsem ji k sobě, měli jsme pár drinků, dostali se do nálady a najednou mi řekla, ať z ní strhám všechno oblečení. “ „Dělás si srandu?!“ řekl druhý PC hráč. „Strhl jsem z ní teda úplně všechno a posadil ji na stůl, hned vedle mé nově zakoupené grafárny.“ „Fakt?! Ty máš novou grafárnu? Wow, jaký má parametry?“

Ani se taky nedivím, že PC komunita vypadá tak, jak teď vypadá. Jedinej Steam to tam drží nad vodou svýma cenama her a svýma dobrýma službama, který jsou dá se říct zdarma. Bez Steamu by byla PC komunita tak roztříštěná, že by to ani pěkný nebylo. Nemluvím ani o už zmíněných patnáctiletých borcích, kteří si přece hry nemusí kupovat, když investovali všechno svoje kapesný do mastné grafárny nebo procáku. Samozřejmě si potom musí postěžovat na konzolisty, díky kterým se brzdí vývoj her a oni chudáčci musí hrát nedodělaný porty, který na těch jejich super-kompech jedou tak, jak ve výsledku jedou. Tihle lidi si taky ani neuvědomujou, že celou PC scénu drží nad vodou hry jako Minecraft nebo Dota/LoL/HoN, kvůli kterým je teď zaspamovaný Youtube jako nikdy dřív. Nebýt neustálýho brečení na internetu a nenávistnejch komentářů, hodně vydavatelů by se na celou tuhle PC scénu z vysoka vykašlalo.

Klik pro zvětšení (Czechhater #3  - Debilní kecy PC hráčů)

Na prvním místě ve fanatismu je tzv. PC Master Race, neboli počeštěně PC Nadřazená Rasa

Neříkám, že konzolisti jsou o moc lepší. Hádající fanboyové, kteří umí říkat jen: XBOX JE LEPŠÍ JAKO PLAYSTATION (a naopak), mě taky vytáčej, ale to je zase na jindy. Grafika se u těchle lidí prakticky neřeší a většinou to jsou lidi, kteří si konzoli koupili pro chvíle, kdy si chtějí po práci užít trošku zábavy. Jasně, jsou tu i řvoucí děcka, kteří každýmu nadávají do idiotů, zm*** a dalších zvěrstvech v Call of Duty a podobných hrách, ale mně jde teď čistě o princip. PC hráči vás taky v každým komentu pod jakoukoli herní fotkou na Facebooku ujistí, že to jsou právě ONI, co mají super nabušenej komp a žádnej konzolista jim nesahá ani po kotníky.

Klik pro zvětšení (Czechhater #3  - Debilní kecy PC hráčů)

A víte v čem spočívá ta největší arogance PC hráčů v celým tomhle vesmíru? Oni mají ještě tu drzost brečet všude, kde se dá, proč třeba Microsoft nevydal Halo 4 na počítače nebo proč vychází GTA vždy s ročním zpožděním na PC. Opravdu se tomu ještě někdo diví? A víte, co mě vždy nejvíce dostane? Když zadám například už zmíněné GTA V do Googlu a v našeptávači mi vyjede „GTA V PC torrent download.“ Vidíte snad, kam tím mířím.

Hodně lidí nejspíš dodá, že celá tahle situace není tak černobílá, jak já tady uvádím, a že existujou i výjimky, který můžou celý tohle téma „Arogance PC hráčů“ otočit, a následně z toho udělat „Arogance konzolistů.“ Jen do toho. Rád si přečtu vaše připomínky k tomu, jak konzole brzdí vývoj, jak jsou v prvním měsíci jejich vydání zastaralé, jak na nich hrají jen malé děti atd. Tohle jsem už slyšel tolikrát, že už i já tyhle argumenty znám nazpaměť.

P.S.: Máš tip, koho nebo co bych měl zhejtovat příště? Tak na co čekáš! Prdni to do komentu!



CGwillWin