akce
Gran Turismo 7 vás naučí milovať autá

Gran Turismo 7 vás naučí milovať autá
10:00, 03.02.2022

Za predpokladu, že vám unikol včerajší SONY event State of Play, kde sme mali možnosť takmer tridsať minút sledovať detaily z prichádzajúcej PlayStation 4/5 exkluzivity Gran Turismo, máme pre vás teraz menší súhrn obsahu.

Po tom čo som mal príležitosť včera vidieť sa mi osobne na jazyk tlačí veta; GT7 vás skutočne naučí milovať autá v celej ich kráse, nech už ide o exkluzívne športové vozy alebo vozidlá určené na presun do práce. Režisér Kazunori Yamauchi túži po tom aby jeho najnovšia práca doslova oslavovala kultúru automobilov ako takých a preto nám GT7 chce naservírovať ako vrchol jeho kariéry. Do 4. 3. 2022, kedy toto dielo vychádza aj s CZ lokalizáciou formou textu už neostáva veľa času, avšak ak ste doteraz viac či menej váhali či ísť do nákupu, nasledujúce riadky by vás mohli definitívne zlomiť.

25 rokov dlho trvajúca tradícia tejto simulácie si žiada jemné spomalenie, minimálne v úvode spoznávania samotnej hry. Aj preto privítajte kampaň usadenú do pohodlného kresla kaviarne. Gran Turismo Café sa stane ústredným bodom príbehovej časti a ponúkne vám kompletnú históriu vozidiel. Na báze systémového progresu sa budete postupne prepracovávať pestrými úlohami tak aby ste sa o samotných autách dozvedeli vždy niečo viac, niečo navyše čo bežne nie je známe. Vozidlá vám v istom momente budú predstavovať aj hlasy samotných dizajnérov (tie modernejšie samozrejme) čo celku dodá oveľa väčší punc autenticity. Táto kaviareň je plná elegancie a budete ju chcieť navštevovať viac než tú svoju obľúbenú v centre mesta.

Polyphony Digital prichádza s masívnym obsahom. Ide o viac než 400 vozidiel dostupných už pri prvom spustení hry ako takej. Máme tu 34 lokalít vhodných na pretekanie, ktoré sú mixom skutočných máp ako aj tých umelo vytvorených - celkovo ide o takmer 100 samostatných okruhov! O hudobný part sa postaralo 75 interpretov a spoločne vytvorili soundtrack čítajúci šialených 300 skladieb. Apropo zaujímavou novinkou sa stane funkcia Music Replay schopná autonómne nastrihať hudbu do záznamu vašej jazdy.

Vývoj sa primárne sústredil na verziu konzole PlayStation 5 a u nej má hráč na výber z dvoch grafických modusov. Ako sme vás už informovali dávnejšie, tak Ray tracing sa u PS5 dostal do replayu a fotorežimu. Základ pobeží v 60FPS ale pri aktivácii realistických odleskov a teda prepnutiu na druhý ostrejší vizuálny modus padne snímkovanie dole. GT7 prináša 3D zvuk ako aj využitie DualSense gamepadu, kde adaptívne spínače dávajú odpor počas brzdenia. A čo tu máme ešte ďalej? Dynamické počasie, zmena denného cyklu a mnohé ďalšie veci o akých vám povieme viac až v recenzii.


DALŠÍ

CGwillWin