První Gothic se dočká remasteru

První Gothic se dočká remasteru
16:37, 15.08.2023

Psal se rok 2001, když jednoho nešťastného odsouzence shodili královští přisluhovači z útesu rovnou do vody nedaleko dolů na magickou rudu. Pád sice přežil, ale háček byl v tom, že celá oblast je na odlehlém ostrově a pro jistotu je obehnána magickou bariérou, která pustí lidi dovnitř, ale ven už ne. Přesně tak začínal legendární Gothic.

V nehostinném prostředí, plném nelítostných kriminálníků, přerostlých zabijáckých vos a smrtících orků to pro hlavního hrdinu opravdu nebyla procházka růžovou zahradou, ale právě díky neútěšné atmosféře plné beznaděje a nekompromisní obtížnosti, kdy člověk opravdu nemohl chodit kam se mu zachce, si hra získala srdce zástupů fanoušků. A nyní se THQ Nordic ke kultovní hře vrací a nabízí remake.

Osobně jsem si vždycky říkal, že na to jednou musí dojít. Gothic byl super a moje vzpomínky na něj jsou jedině kladné, ale jestli existuje hra, u které doteď nadávám na zmršené ovládání, je to právě tahle. A to jsme byli v té době zvyknutí na všechno možné. Jak ovládání, tak bojový systém se má dočkat modernizace, kterou si rozhodně zaslouží. Stejně jako grafika, která dle traileru vypadá uhlazenější a plná detailů, ale na první pohled neztrácí nic ze své pověstné drsnosti a absence veselých tónů. Gothic 1 Remake vyjde na PC, PS5 a Xbox Series X|S, datum zatím oznámeno nebylo.

DALŠÍ

CGwillWin