Cloudové hraní PS5 her již tento měsíc

Cloudové hraní PS5 her již tento měsíc
05:08, 13.10.2023

Nebaví vás dlouhé stahování her nebo se vám nechce chodit do obchodu pro disk a čekat až se zkopíruje do Vašeho PlayStationu? Tak právě pro takové Sony již tento měsíc zpustí cloudové hraní PS5 her. Společnost tuto variantu slibovala již dříve bez bližšího data uvedení, tomu je ale konec a do EU se cloud gaming dorazí již 23. října.

V nabídce bude hned několik zajímavých titulů jako Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Horizon Forbidden West, Ghost of Tsushima, Mortal Kombat 11 nebo Saints Row IV. Pokud váháte nad koupí některých her, tak si v rámci trial verzí budete moci vyzkoušet Hogwarts Legacy, třetího zaklínače nebo The Calisto Protocol. Radovat se mohou i majitelé titulů Resident Evil 4, Dead Island 2, Genshin Impact, Fall Guys, a Fortnite, které bude možné nově také hrát skrz cloud. Výčet her samozřejmě není konečný.

Klik pro zvětšení (Cloudové hraní PS5 her již tento měsíc)

Pokud máte strach, že přenos nebude kvalitní a hry budou vypadat děsivě, tak můžete tyto obavy rychle zahnat. Streamování nabídne rozlišení ve 4K, 1440p, 1080p, and 720p při 60 FPS. Obraz bude dostupný v SDR nebo HDR za podpory prostorového zvuku 5.1, 7.1 nebo Tempest 3D Audiotech.

Ochuzeni hráči nebudou ani o ukládání oblíbených okamžiků při hraní. Screenshot bude klasicky dostupný i v rámci cloudu. Nahrávání videí bude omezeno na 3 minutové stopáže.

Pokud se radujete, že už pouze cestou ke gauči popadnete ovladač, praštíte sebou do polohy ležmo a hnete se až před začátkem soudného dne, trochu vám tuto radost zkazím. Nová služba totiž bude dostupná pouze předplatitelům PS Plus Premium. Ano, jedná se samozřejmě o nejdražší z variant Pluska, která sice nabízí velkou škálu her na druhou stranu podle aktuální nabídky, stojí tato verze předplatného na rok nyní rovné 4.000 Kč.

Ruku na srdce. Kdo z nás opravdu naplno využívá výhody této služby, má tolik času a je natolik vášnivý hráč, že hraje i hry z katalogu klasik? Kromě tohoto katalogu a zkušebních verzí her není mezi Premium a Extra vlastně žádný rozdíl kromě cen, kdy Extra stojí aktuálně 3.280 Kč, tedy se dostalo na úroveň dřívějšího Premium. Osobně váhám zdali příští rok, až mi předplatné vyprší, nepřejdu pouze na základní verzi Essential (aktuálně 1.880 Kč), protože i když bych rád, tak nestíhám využívat služby, které Extra nabízí. Uvidím za kolik předplatné bude v rámci letních akcí.

Položme si tedy otázku, opravdu cloud stojí za to, abychom kvůli němu platili nejvyšší předplatné? Za sebe mohu s klidem říci, že nikoliv.


DALŠÍ

CGwillWin