preview
LEGO Star Wars II - dojmy z dema

LEGO Star Wars II - dojmy z dema
LEGO Star Wars II - dojmy z dema
00:00, 10.08.2006

Jistě řada lidí z Vás pamatuje na titul LEGO Star Wars, který měl v roce 2005 nečekaný úspěch. Nemůžeme se tedy divit, že britské vývojářské studio Traveller's Tales chystá pokračování, které bude k dostání 12. září. Myslím, že není nutno psát, kdo zajišťuje distribuci – ano, uhodli jste, je to LucasArts.

Nemá tady smysl znovu psát, co ve finální verzi bude a co ne, protože si stačí přečíst nedávno vydané shrnutí informací. Kdo vůbec neví, co to LEGO Star Wars je, ať si přečte recenzi z prvního dílu. Toť vše o radách na začátek .

Klik pro zvětšení (LEGO Star Wars II - dojmy z dema)Klik pro zvětšení (LEGO Star Wars II - dojmy z dema)

Co nám demo nabídne?

Kompletní misi z epizody Nová naděje (A New Hope), kde přijíždí Obi-Wan Kenobi a Luke Skywalker do přístavu zvaném Mos Eisley, kde Vás čeká mnoho soubojů a drobných puzzlů, které jsou doprovázeny vtipnými scénkami. V průběhu mise narazíte na Hana Sola, kterému bude dělat společnost Wookie - Žvejkal, takže převezmete kontrolu zase nad jinými LEGO postavičkami se kterými se musíte dostat ke známé vesmírné lodi Millennium Falkon.

Děj jsem Vám vylíčil a teď ke změnám. Z počátku jsem nerozeznával rozdíly, vše bylo stejné, dokonce i ovládání. Všude po celé oblasti jsou roztroušeny LEGO kostičky, které vidíte na každém rohu. Za jejich co největší nashromaždění dostanete na konci mise bonus. Dále můžete sestavovat předměty za pomoci síly, kterou používá Jedi a řadu dalšího, co je stejné jako v minulém díle, ale to už jistě znáte. Nyní máte možnost používat jakékoliv dopravní prostředky, které jsou ve hře pojízdné. Dokonce i na některých ochočených divně vypadajících zvířátkách. Jedna věc, která mě opravdu nadchla je, že jsem v demoverzi dostal možnost si postavit „kuřátko“. Další změnou je, že se na zemi povalují LEGO kostičky, které může jakákoliv postavička poskládat dohromady a tím třeba vznikne kokpit, plošina pro skákání apod. LEGO postavičky se naučili novým pohybům. Více novinek snad ani nebylo, dostali jsme možnost vyzkoušet si to nové, pravé ořechové, co jsme k lepší hratelnosti chtěli, ale nejpodstatnější je, že zůstal oblíbený mód Free Play, který dělá hru nekonečnou. I v demu po dohrání tato možnost je a lehce se tak dostanete k editoru, kde si vyberete postavičku, kterou si poté značně upravíte, čili změníte zbraň, pokrývku hlavy, plastové gatě apod.

Klik pro zvětšení (LEGO Star Wars II - dojmy z dema)Klik pro zvětšení (LEGO Star Wars II - dojmy z dema)

Technické zpracování – dá se posoudit?

Klik pro zvětšení (LEGO Star Wars II - dojmy z dema)Rozhodně ne, ale taková LEGO grafika působí poklidně a na arkádu to sedí. Koneckonců, tato hra je určena pro všechny věkové kategorie. Toto jistě potěší hráče, kteří mají slabší mašiny, protože na Intel Pentium III 1.0 GHz nebo AMD Athlon 1.0 GHz, 256 MB RAM a grafické kartě s velikostí paměti alespoň 32 MB hra poběží snadno. Teď k tomu špatnému. AI Vašich spolubojovníků Vás opravdu nepotěší, protože ti bojují, když jim jde vysloveně o LEGO krk (mají LEGO postavičky krk? ), také kamera je poněkud nestabilní, ale doufejme, že toto dají vývojáři do pořádku. V demoverzi ani není kloudné nastavení obrazu a dalších nezbytných zbytečností, což si asi řekli i vývojáři, takže opět vše vychutnáme při plné verzi hry, ale jsme rádi, přeci to nejlepší na konec. Po zvukové stránce je vše zvládnuto na výbornou.

Závěrem

No, co bych psal. Hry na Star Wars jsou nesmírně oblíbené a tímto dílem se jistě nic nezkazí. LEGO Star Wars II: The Original Trilogy - titul, který je určen pro zábavu a odpočinek. Možná Vám připadá „dětská“, ale věřte mi - zabaví všechny věkové kategorie, a to nemluvě o skalních fanoušků Star Wars. Těšíme se na plnou verzi hry, kdy znovu připomínám spatří světlo světa 12. září 2006. Ať Vás provází LEGO síla…


CGwillWin