hw
recenze
Genesis Xenon 800

Genesis Xenon 800 - recenze
Genesis Xenon 800 - recenze
12:40, 10.08.2023

S poľským Genesisom ste sa už na stránkach nášho webu určite stretli a preto v rámci úvodu hodnotiaceho textu na ich novú myš nebudem chodiť okolo horúcej kaše. Porozprávame sa o dierkovanej hernej myši Xenon 800, ktorá sa ku mne dostala už pred viac než mesiacom, ale keďže už od začiatku testovania vykazovala nečakane vysoký potenciál, snažil som jej rozboru venovať maximálne možné úsilie.

To najlepšie čo kedy vyrobili?

Klik pro zvětšení (Genesis Xenon 800 - recenze)

Genesis je na trhu už viac než dekádu a za tento dlhý čas sa snažil produkovať spoľahlivý hardvér operujúci primárne v nízkych cenových reláciách - veci pre študentov a konzumentov, čo nechcú dávať za herné náradie horibilné cifry. Ja sám som mal možnosť recenzovať desiatky a desiatky výrobkov opatrených ich vesmírnym logom a aj keď sa neraz jednalo o relevantnú elektroniku (nerátam do toho nábytok, ktorý majú zvládnutý takmer na výbornú), rovnako tak som bol veľakrát skôr sklamaný. Dnes tu však máme káblovú optickú myš v štýle honeycomb (dierkované šasi) ktorej najnižšia úroveň váhy sa zastavila na hrane 58 gramov a ktorá mňa, ako už píšem v úvode, doslova prekvapila. Čakal som totižto, že Genesis sa opäť rozhodol recyklovať svoje staršie koncepty a jediné čo v prípade Xenon 800 aktualizoval, bola farba papierového obalu. Pravdou však je, že predmetná RGB myška je to najlepšie, čo kedy Genesis vyrobil a ak vám neprekáža nutnosť permanentného napájania káblom, mali by ste čítať nasledujúce zdôvodnenie.

Modulárnosť

Klik pro zvětšení (Genesis Xenon 800 - recenze)

V balení sa okrem myši nachádza aj bohaté príslušenstvo a to v podobe plného krytu zadnej časti, farebne odlíšené gumové DPI spínače, náhradné spodné teflonové slidere a špeciálne závažie (malé valčeky s váhou 1,5 gramu, ktoré si poukladáte do plastovej základne a môžete tak dosiahnuť celkovú váhu 78 gramov). Po dizajnovej stránke sa Xenon 800 síce nesnaží nijako zásadne zaujať a tvarom ide o klasické dierkované telo určené pre pravákov a opatrené osmičkou programovateľných tlačidiel. Telo je vybavené trojicou RGB liniek nachádzajúcich sa v oblasti pogumovaného rolovacieho kolieska, zadnej hrany a logo výrobcu dokonca presvitá zo zadnej časti. Myš je napájaná cez 1,8 metrov dlhý USB-C kábel, ktorý je spracovaný v štýle šnúrok do topánok - maximálne poddajný a ohybný. Kábel má na sebe dokonca gumovú sponu, ktorá vám zjednoduší prípadné prenášanie hardvéru mimo domova a rovnako tak zabráni zavadzaniu kabeláže na stole.

Spoľahlivý snímač

Klik pro zvětšení (Genesis Xenon 800 - recenze)

Váha spojená s prirodzeným tvarom tela myši pomáha k celkovo extrémne vysokej úrovni pohodlia, ktorú budete prežívať aj po celodennom používaní. Veľkosť je ideálna pre stredné až väčšie dlane, takže hráči s vyložene malými rukami by mohli pri tejto myši prežívať predsa len trocha iné pocity. Tak či onak, duo hlavných Omron spínačov s životnosťou dvadsiatich miliónov zopnutí odvádza vo finále perfektnú prácu, či už ide o uspokojivý zvuk kliknutia, alebo reakčnú dobu. Špeciálnou kapitolou je optický snímač Pixart PMW3389 (citlivosť 16 000 DPI, pri akcelerácii 50G a rýchlosti 400 IPS), ktorý ide ruka v ruke s teflónovými podložkami - tie vedú plastové šasi krásne po akomkoľvek hladkom povrchu a pomáhajú tak dosiahnuť výborné výsledky aj pri prudkých trhnutiach zápästím. Skúšal som reakčné časy overiť prostredníctvom akčných online FPS hier, ale rovnako tak som nevynechal ani RTS a MMO RPG (tu je tých tlačidiel trocha málo, ale ani tak by som testovanú vzorku z daného herného konceptu úplne nevyhadzoval). Vo všetkých tých koncepčne rozdielnych hrách, sa nová Genesis myš uplatnila ako maximálne relevantná a bolo radosť ju používať aj pri kancelárskych úkonoch

RGB má deväť úrovní a regulovať ho môžete cez PC softvér

Klik pro zvětšení (Genesis Xenon 800 - recenze)

Genesis stále nenašiel dosť odhodlania na to aby vydal jednu súhrnnú aplikáciu pre všetok svoj kompatibilný hardvér a preto sa aj ich Xenon 800 musí spravovať prostredníctvom ďalšej separátnej app. V nej si môžete prepínať medzi deviatkou RGB profilov, ale predovšetkým nastavovať makrá, programovať osmičku spínačov, prepínať DPI do vlastných úrovní, korigovať dvojité kliknutia, výšku zdvihu a všetko toto zviazať pod jeden konkrétny profil. Vaše nastavenie sa uloží priamo do myši a preto ju po pripojení k novému počítaču/laptopu nebudete musieť nanovo nastavovať. Ako vidíte, poľský Genesis sa snaží aby ich konkurencia vo forme Endorfy nevymazala úplne z mapy a preto konečne začínajú posúvať kvalitu svojich produktov vyššie a to tak aby sa to zásadne neodrazilo na finálnej cenovke. Xenon 800 je aj preto plnohodnotnou modulárnou hernou myšou, ktorá vás bude stáť sotva päťdesiat euro a ktorá je suverénne najlepším zárezom Genesisu, ktorý v poslednej dobe priniesli ak nie vôbec, to všetko minimálne v rámci segmentu dierkovaných káblových myší.



Klik pro zvětšení (Genesis Xenon 800 - recenze)

Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti Genesis

Klik pro zvětšení (Genesis Xenon 800 - recenze)


CGwillWin