Chystá se remaster The Last of Us 2?

Chystá se remaster The Last of Us 2?
17:54, 09.10.2023

The Last of Us je jedna z mála ne-li jediná v historii, která se za vcelku krátkou dobu od svého vydání (14/6/13) ještě na PS3 dočkala svého remasteru (29/7/14) již na PS4 a po letech i remaku na PS5 (2/9/22). Jeden by si skoro až myslel, že studiu Naughty Dog došly nápady. Naštěstí jsme se mezitím dočkali i pokračování dobrodružství Joela a Ellie (19/6/20), které si rovněž odneslo solidní známky.

V současné době se občas objeví "novinky", které potvrzují vývoj TLOU 3, ačkoliv oficiálně nebylo prozatím nic potvrzeno. Fanoušky tak může mezitím napadnout, zdali si v ND nechystají po vzoru prvního dílu remaster mladšího bratříčka. Což se asi opravdu děje.

Vcelku nedávno o remasteru promluvil v jednom ze streamu i skladatel Gustavo Santaolalla, který ke hře složil hudbu. V rámci rozhovoru padla řeč i na jeho ztvárnění malé role hudebníka na ulici. K tomu Gustavo uvedl, že ve vylepšené verzi bude na požádání hrát i konkrétní melodie na přání. Velmi záhy si ale uvědomil svou chybu a více už neřekl.

Klik pro zvětšení (Chystá se remaster The Last of Us 2?)

A po skladateli nyní nepřímo potvrdil chystání remasteru i jeden z outsourcových umělců Mark Pajarillo. Ten si na svém LinkedIn profilu uvedl, že měl na starosti produkování materiálů zpracovaných externisty, které se týkaly remaku prvního dílu a remasteru druhého. Až příliš pozdě si však uvědomil jakou chybu udělal a buď po upozornění nebo vlastním uvědomění informaci o remasteru smazal. Někdo z hráčů byl však rychlejší a tak se tato informace záhy dostala na internet.

Klik pro zvětšení (Chystá se remaster The Last of Us 2?)

Ačkoliv se informace liší, tak většina zpráv na internetu se shoduje na tom, že v ND momentálně běží několik projektů. Remaster The Last of Us 2 tak není nereálný a s ohledem na rozestup mezi "díly" je teoreticky možné, že se oficiálního představení dočkáme ještě letos nebo příští rok. Otázkou nicméně zůstává, zdali by o remaster měl vůbec někdo zájem.


DALŠÍ

CGwillWin