hw
recenze
Huawei FreeBuds Pro 3

Huawei FreeBuds Pro 3 - recenze
Huawei FreeBuds Pro 3 - recenze
22:50, 28.10.2023

Testovať dlhé roky hardvér rôzneho druhu a udržať si súčasne vlastný gradujúci rebríček pomaly narastajúcej hodnotiacej linky, to všetko bez toho aby ste si skôr či neskôr nezačali čiastočne protirečiť, je vec prakticky nemožná. Za ten dlhý čas, čo sa môžem označovať za technologického redaktora, som sa preto naučil oveľa podstatnejšie veci, než len udeľovanie finálnych percent. Naučil som sa predovšetkým využívať svoje skúsenosti ako základný stavebný kameň. Preto v momente, keď sa mi na stole ocitne nová generácia tej či onej hračky, ak to nadnesene poviem, tak razom zapadá akákoľvek glorifikácia jej predchádzajúcej verzie do úzadia a všetky minulé zistenia, nech už ide o klady alebo zápory, beriem ako základnú kostru pre danú novinku a nezabúdam do toho zatiahnuť aj rovnako bohaté skúsenosti z testovania konkurencie. Pokrok jednoducho nezastavíš a špeciálne vo svete spotrebnej elektroniky, kde sú zo strany koncového spotrebiteľa často nesplniteľné požiadavky, je všeobecný progres pri každom novom produkte akousi nutnosťou. Pred viac než rokom sa spoločnosť Huawei, aj v duchu pokroku, rozhodla pustiť na trh svoje vôbec najprémiovejšie bezdrôtové slúchadlá FreeBuds Pro 2, ktoré som toho času označil za "najlepšie štupľové slúchadlá na svete". Dnes sa vám v rámci radu FreeBuds Pro prihováram v súvislosti s testom, nečakane skoro nastupujúcej, tretej generácie a už v úvode sa neubránim niekoľkým superlatívom bez toho, aby som sa musel báť stihomamu z vlastného hodnotenia FreeBuds Pro 2. Čínsky Huawei totižto v segmente štupľových slúchadiel naďalej kraľuje a skúša vylepšovať to čo sa pôvodne zdalo byť dokonalé.

Počúvať a vylepšovať

Klik pro zvětšení (Huawei FreeBuds Pro 3 - recenze)

Klik pro zvětšení (Huawei FreeBuds Pro 3 - recenze)

Klik pro zvětšení (Huawei FreeBuds Pro 3 - recenze)

Vydať čokoľvek, zinkasovať za to čo najvyšší profit a bez akejkoľvek snahy o inováciu celý projekt hodiť obratom do koša a začať nanovo, to je scenár aký sa v dnešnej dobe rozhodne nevypláca, ale aký bežne vídame. Spoločnosť Huawei v tomto ohľade však skutočne počúva názory nie len nás, novinárov, ale aj námietky a nápady samotných užívateľov. Z tohto dôvodu sa tretia generácia FreeBuds Pro dočkala niekoľkých zásadných zmien, z ktorých značná časť by sotva vznikla bez vás, náročných koncových zákazníkov. Než sa však prostredníctvom nasledujúcich riadkov prepracujem k tomu najzásadnejšiemu, v rámci inovácií, začnime už tradične dizajnom a obsahom balenia. Huawei FreeBuds Pro 3 sú dvesto eurové prémiové štuple do uší, ktoré vám mimo nabíjacej kolísky ponúknu aj štvoricu silikónových nadstavcov do uší, z ktorých si veľkostne musí vybrať drvivá väčšina z vás - osobne som so všetkými generáciami predmetného modelového radu bol ohľadom istoty pri nosení maximálne spokojný a nič sa nemení ani u trojok. Slúchadlá krásne držia v žľabe takzvanej ušnice a ani počas drsných otrasov, ktoré som vedel jednoducho nasimulovať počas behu alebo cyklistike, nemajú tendenciu strácať kontakt s pokožkou a nechcú vyskakovať von. Stále však existuje zanedbateľné percento ľudskej populácie, ktoré môže mať problém s priľnavosťou predmetných gumových nadstavcov v akejkoľvek veľkostnej verzii, s čím sa však jednoducho nedá nič robiť - sme ľudia sotva odliaty z jednej formičky a každý z nás je jedinečným originálom. V predaji nájdete tri farebné verzie (biela, zelená, strieborná), z čoho mne sa do rúk dostala skutočne už na prvý pohľad atraktívna zeleň. Dizajnový aspekt puzdra samotného je silne podobný predchádzajúcej verzii, ale zmenou prešlo vyklopenie veka, ktoré tentokrát vďaka skosenému uhlu vyzerá oveľa efektnejšie.

Ľahký púčik s dlhšou výdržou

Klik pro zvětšení (Huawei FreeBuds Pro 3 - recenze)

Klik pro zvětšení (Huawei FreeBuds Pro 3 - recenze)

Klik pro zvětšení (Huawei FreeBuds Pro 3 - recenze)

Samotné slúchadlo váži 5,8 gramu a cez to všetko sa výrobcovi podarilo navýšiť výdrž batérie o viac než hodinu voči minulej generácii a na jeden ťah, aj so zapnutým ANC (o jeho kvalitách ešte v recenzii samozrejme budem referovať), zvládnete počúvať takmer päť hodín čistého času! Toto je absolútna bomba a ak by ste aktívne potláčanie okolitých ruchov vypli, tak sa viete dostať dokonca na viac než šesť hodín výdrže, to všetko s tým, že v kombinácii s opakovaným dobíjaním cez dok, môžete počúvať ďalších tridsať hodín. Rýchlosť dobitia slúchadiel z nuly na sto percent v rámci doku sa realizuje už behom pól hodinky (káblom, aj keď k dispozícii je opäť aj bezdrôtové nabíjanie). Batéria je, ako vidíte, jasným plusom celého produktu a tým v rámci pozitív rozhodne nekončíme. V úvode som spomínal počúvanie komunity zo strany Huawei a teraz vám poviem relevantný dôkaz, ktorý môžete nájsť na tele púčiku z FreeBuds Pro 3. Minulá generácia využívala striktne len dotykové ovládanie, ktoré za mňa fungovalo výborne, avšak chcelo to istú prax a opakované skúšanie. Dnešný zákazník však vyžaduje maximálny užívateľský komfort a to už od prvej sekundy používania svojej novej hračky. Preto výrobca takmer úplne upustil od dotykovej schémy a na hrane púčiku umiestnil fyzický spínač s jasne citeľným cvaknutím pri interakcii - ovládanie ako také sa preto okamžite stáva o to jednoduchšie a nech už budete chcieť preskakovať skladby, pauzovať ich alebo zvyšovať/znižovať zvuk, spomínaný žľab na hrane vám to maximálne zjednoduší. A keď už spomínam jednoduchosť, tak po novom už pri párovaní s telefónom nie je nutné mať nainštalovanú aplikáciu AI Life a stačí len načítať QR kód alebo priamo cez BT párovanie označiť predmetné slúchadlá.

Lietadlo nemá šancu

Klik pro zvětšení (Huawei FreeBuds Pro 3 - recenze)

Klik pro zvětšení (Huawei FreeBuds Pro 3 - recenze)

Klik pro zvětšení (Huawei FreeBuds Pro 3 - recenze)

ANC je u slúchadiel nesmierne dôležitou funkciou a zvlášť dnes, kedy sa okolitý ruch snažíme potláčať čo najviac, len aby sme si uchovali svoje o to vzácnejšie myšlienky, je o to viac cennejšie. Pri Huawei FreeBuds Pro 2 som predmetnú prednosť vnímal ako zásadnú výhodu a priznávam sa vám, že som vôbec neočakával tak razantný skok v intenzite pri novej generácii a práve o to viac som bol prekvapený testovanou vzorkou. Sám Huawei tvrdí, že dokázal navýšiť ANC až o päťdesiat percent, čo mi na papieri znelo priam šialene ale keď som začal naplno testovať predmetnú funkciu, ani na sekundu som nemal dôvod danú cifru rozporovať. Každoročne lietam na rôzne eventy do zahraničia a v čase recenzovania Huawei FreeBuds Pro 3 som zhodou okolností letel do hlavného mesta Fínska, Helsiniek, kde mňa okrem očakávaného chladného počasia privítala aj chutná lokálna kuchyňa a nemenej kvalitné masírovanie mozgu, ako ja romanticky nazývam chľast. Tak či onak, ak chcete dokonalo otestovať aktívne potláčanie ruchov, tak hluk lietadla, či už priamo pri plnom štarte alebo v maximálnej letovej hladine, je na toto úplne ideálnym. Ako už asi tušíte, tak v tomto smere opäť Číňania odviedli zodpovednú prácu a ten viac než ročný vývoj nasledovníka svojho prémiového modelového radu dokážete jasne pocítiť na vlastné uši, ako sa povie. Krásne a plné odrezanie od reality a ja osobne vlastne neviem, kam sa pri štvorke chcú v Huawei ešte posunúť ďalej. Ruka v ruke s ANC je na stole logicky aj opis celkovej kvality audia, kde si však toľko proklamovaný výrobca dáva patrične záležať. V rámci stiahnutia príslušnej aplikácie si viete pochopiteľne regulovať jemnú zvukovú motoriku prostredníctvom dostatočne komplexného ekvalizéra, avšak už v základnom moduse sa rozprávame o výbornom nastavení audia.

Luxus v ušiach aj v ruke

Klik pro zvětšení (Huawei FreeBuds Pro 3 - recenze)

Klik pro zvětšení (Huawei FreeBuds Pro 3 - recenze)

Klik pro zvětšení (Huawei FreeBuds Pro 3 - recenze)

Samozrejme, môžeme sa tu teraz začať pitvať v jednotlivých hudobných štýloch a ich relevantnosti v podaní 11 mm meničov pri frekvenčnom rozsahu 14 až 48000 Hz, avšak v zmysle nejakého konzumného priemerovania mňa testovacia vzorka maximálne potešila. Basy, stredy, výšky, jednoducho všetko to, čo vaše uši pri užívaní si obľúbeného interpreta chcú dávať, dostanete v prémiovej kvalite a je priam fantastické, že sa to dá zažiť v koncepte štupľov. Rovnako tak kvalitný a užívateľsky príjemný pocit zažijete počas odbavovania hovorov cez predmetné slúchadlá. Vďaka všetkých tým mikrofónom rozmiestnením po tele slúchadiel dokážete komunikovať s krásnym potláčaním fúkajúceho vetra v pozadí a mestského ruchu ako takého, s čím je však Huawei v rámci predností už známou firmou, takže je zbytočné to asi dookola opakovať. Rovnako tak ako prízvukovať ochranu voči vonkajším vplyvom, kde nám opäť svieti IPX4 - so slúchadlami môžete prežiť akýkoľvek intenzívny športový výkon a ste schopný prebehnúť aj cez bežnú búrku, to všetko bez toho aby ste sa museli obávať poškodenia slúchadiel. Spoločnosť Huawei mňa jednoducho s vyššie opisovaným modelom slúchadiel prekvapila a obrúsila ten pomyselný diamant, v zmysle predchádzajúcej generácie, do ešte detailnejších a ostrejších kontúr. Môžeme sa tu nástojčivo hádať o tom ako ich telefóny v istom smere trošičku strácajú dych, avšak akonáhle dôjde na hodnotenie kvality slúchadiel a chytrých hodiniek nesúcich ich logo, karta sa razom obracia a konkurencia dostáva dvojitú migrénu aj s oblohou.



Klik pro zvětšení (Huawei FreeBuds Pro 3 - recenze)

Huawei FreeBuds Pro 3 sú suverénne najlepšie bezdrôtové štuple do uší aké si môžete v súčasnosti zakúpiť a je na nich krásne vidieť, že Číňania počúvajú nás novinárov a v nemalej miere aj svojich verných zákazníkov, čo sa v spojení s poctivým vývojom jasne prejavuje na kvalite ich hardvéru.

Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti Huawei

Klik pro zvětšení (Huawei FreeBuds Pro 3 - recenze)


CGwillWin